Kardeşlik" İftarı - Son Dakika
Güncel

Kardeşlik" İftarı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftardan önce camii avlusundan detay Dua edilmesi Ömer Faruk Şirikçi'nin konuşması Nazlı Davut'un konuşması Kahramanmaraş'ta "kardeşlik" iftarı Saçaklızade Vakfı ve Abdülhamithan Camisi Vakfı işbirliğinde Kahramanmaraşlılar ile Suriyeli sığınmacılar "kardeşlik" iftarında bir araya geldi.

22.06.2016 01:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftardan önce camii avlusundan detay

Dua edilmesi

Ömer Faruk Şirikçi'nin konuşması

Nazlı Davut'un konuşması Kahramanmaraş'ta "kardeşlik" iftarı

Saçaklızade Vakfı ve Abdülhamithan Camisi Vakfı işbirliğinde Kahramanmaraşlılar ile Suriyeli sığınmacılar "kardeşlik" iftarında bir araya geldi.

Abdülhamithan Camisi'nin avlusunda, vatandaşlar tarafından yapılan yemekler Suriyeliler ile paylaşıldı. İftar programında Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Abdülhamithan Camisi Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde iftarların kurumlar tarafından verildiğini ve o programlara az sayıda ihtiyaç sahibinin gittiğini söyledi.

Saçaklızade Vakfı ile beraber geleneksel hale getirdikleri iftar programlarında ihtiyaç sahiplerini Kahramanmaraş halkı ile buluşturduklarını belirten Şirikçi, şöyle konuştu:

"Buradaki prensip şu, biz bir yemek hazırlamıyoruz, ihtiyaten hiç yemeksiz gelenler için yemek hazırlıyoruz ama yemeğin geneli Kahramanmaraş halkının kendi evlerindeki yemekleri alıp gelmeleri suretiyle temin ediliyor. Herkes kendi yemeğini kendi eliyle misafirlerine ikram ediyor. Suriyelilerle Maraşlılar aynı sofrayı paylaşıyorlar, işaret diliyle de olsa birbirleriyle anlaşıyorlar. Gülümsemeyi gülümsetmeyi becerebiliyorlar elhamdülillah bunu sağladılar. Çok büyük bir yakınlık oldu Suriyelilerle aramızda halkımız nezdinde, Suriyelilerin asla bir yük olmadığını Suriyelilerin bizim için bir nimet olduğunu algılamaya başladı halkımız."

Suriyeli Mahmut El Hüseyin ise yaklaşık 2 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve kendileri için her türlü desteğin verildiğini belirterek, "Şu anda ramazan ayında bir kardeşlik sofrasındayız. Bu kardeşlik ve dostluk sofrası bizi fazlasıyla memnun etti." dedi.

Suriyeli Ömer Salih'de özellikle ramazanda kurulan kardeşlik ve dostluk sofrasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğine işaret ederek, kardeşliğin en güzel örneğini Türk milletinden gördüklerini söyledi.

Suriyeli Türkmen Nazlı Davut da 3 senedir Kahramanmaraş'ta olduklarını, her yıl 6 çocuğuyla birlikte düzenli olarak programa katıldığını ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Kardeşlik" İftarı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kardeşlik' İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement