Kardeşlik Köprüsü Projesi - Son Dakika
Güncel

Kardeşlik Köprüsü Projesi

Türkiye'deki ve KKTC'deki çocuklar, kültürel ortaklıkların hatırlanması ve pekiştirilmesi için "Kardeşlik Köprüsü Projesi" ile bir araya gelecek.

22.08.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki ve KKTC'deki çocuklar, kültürel ortaklıkların hatırlanması ve pekiştirilmesi için "Kardeşlik Köprüsü Projesi" ile bir araya gelecek.

Muradiye Kültür Vakfı, Türkiye'deki çocuklar ile yavru vatan KKTC'deki çocukları kaynaştırmak amacıya "Kardeşlik Köprüsü Projesi" hazırladı.

KKTC'den 100, Türkiye'den 100 olmak üzere 13-18 yaş grubundaki çocukların katılacağı projeyle hem Türkiye'deki hem KKTC'deki çocukların ve gençlerin karşılıklı güven, tanışma, kaynaşma, bilgi deneyimi paylaşımı yoluyla kültürler arası kardeşliğinin pekiştirilmesi sağlanacak.

Kültürel ortaklıkların hatırlanmasını da hedefleyen proje kapsamında, 27 Ağustos Perşembe günü Ankara'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

KKTC'den gelen çocukların karşılanmasının ardından bütün çocuklar, Ankara'nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek ve "kardeşlik gecesi"nde bir araya gelecek.

Ertesi gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile TBMM'yi ziyaret etmesi planlanan çocuklar, düzenlenecek piknikle de birlikte eğlenme imkanı bulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kardeşlik Köprüsü Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement