Kardeşlik Mesajı Sahneden Verildi - Son Dakika
Güncel

Kardeşlik Mesajı Sahneden Verildi

Kardeşlik Mesajı Sahneden Verildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, iki farklı siyasi görüşe sahip Aşık Sefai ve Musa Eroğlu aynı sahnede buluşturularak, Türkiye’ye ‘barış ve kardeşlik’ mesajı veren konser gerçekleştirildi.

27.10.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, iki farklı siyasi görüşe sahip Aşık Sefai ve Musa Eroğlu aynı sahnede buluşturularak, Türkiye'ye 'barış ve kardeşlik' mesajı veren konser gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş'ın girişimiyle iki farklı siyasi görüşe sahip halk ozanlarını bir sahnede buluşturup tüm Türkiye'ye barış ve kardeşlik mesajı veren 'Kardeşlik Konseri', Antakya Spor Salonu'nda düzenlendi.

Kardeşlik Konseri'nde ilk olarak sahneye Aşık Sefai çıktı. Söylediği parçalarla katılımcıları coşturan Aşık Sefai, şarkı aralarında yaptığı esprilerle de seyircilere hoş anlar yaşattı.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine göz koyanların asla amacına ulaşamayacağını belirten Aşık Sefai, "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bizleri buraya getiren azatlık ruhunun yeşerdiği, inancın gönüllerde zuhur ettiği bu topraklarda birlik ve beraberlik aşı bizi buralara getirdi" dedi.

AŞIK SEFAİ MUSA EROĞLU'NUN ELİNİ ÖPTÜ

Aşık Sefai'nin ardından sahneye gelen Musa Eroğlu'nu sahnede karşılayan Aşık Sefai, Eroğlu'nun elini öperek ona olan saygısını gösterdi. İki ünlü isim sahnedeyken söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde emeği olanlara şükranlarını sundu.

Türkiye'de kimsenin dinine, ırkına bakılmadığını hatırlatan Savaş, "Türkiye kurulurken Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulus birliğiyle ülkeyi oluşturmuş ve bayrağımızı birlikteliğimizi inşa etmiş. Anadolu'daki her renk bayrağa işlenmiş o zaman. İkinizin de asıl burada oluş sebebi budur. Biriniz sağdan diğeriniz soldan bakıyorsunuz ama ikiniz de Anadolu'nun neferisiniz. İkisi de ay yıldızlı bayrağımıza bakıyor" dedi.

Sahnede söz alan Musa Eroğlu, Türk milletinin binlerce yıllık geçmişine vurgu yaparak, "Bu ülkede şu ana kadar bin yıllık geriye dönüp bakması gerekiyor. Biz son 15-20 yıldan bu yana kavga ediyoruz. Ülke kaygısı var. Bin yıldır bir şey yoktu da şimdi mi oldu, o zaman düşüneceğiz ve ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sefai'yle türkü söylememiz gerekiyorsa başım üstüne. Sefai bu ülkeyi kötü yöne götürüyorlar izin veremeyeceğiz" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kardeşlik Mesajı Sahneden Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement