Kardeşlik Rüzgarı Maltepe'den Esecek - Son Dakika
Yerel

Kardeşlik Rüzgarı Maltepe'den Esecek

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Boşnak ve Sırpları Maltepe’de bir araya getirerek, tüm dünyaya örnek olabilecek bir kardeşlik örneği sergileyeceğiz” dedi.

24.03.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Boşnak ve Sırpları Maltepe'de bir araya getirerek, tüm dünyaya örnek olabilecek bir kardeşlik örneği sergileyeceğiz" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dernekler buluşması kapsamında Gümüşhane Şiran Erenkaya Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Cevizli Mahallesi'nde gerçekleştirilen buluşmaya Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, Cevizli Mahallesi Muhtarı Fikret Birdal, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Konuşmasına Şiran'ın 3 bin yıllık bir maziye sahip olan tarihi bir ilçe olduğundan bahsederek başlayan Başkan Kılıç, "Amacımız yerel yönetimler olarak vatandaşlarımızla bir araya gelerek, sizlere hesap vermek ve bunu sürekli hale getirmek. Bu amaçla bu toplantılarımızı düzenliyoruz" diye konuştu.

20 MADDELİK BİLDİRGE

Mahallede belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktararak konuşmasını sürdüren Kılıç, seçim dönemindeki 20 maddelik bildirgelerinden bahsetti. Kılıç, şunları söyledi:

"Bu bildirgede ilçenin en önemli sorunlarını tespit ettik ve bunların çözümüne yönelik çalışmalar yaptık. Öncelikle 'Daima sevgi kazanacak' diyerek, ilçedeki siyasi partileri, belediye başkan adaylarını ve muhtarları bir araya getirdik. Hepsinin çözüm önerilerini dinledik. Barınma hakkını en temel hak sayarak kentsel dönüşüm projelerimizi hızlandırdık, Gülsuyu-Gülensu planlarını meclisten geçirdik. Kültür-sanat etkinliklerimizi ücretsiz hale getirdik. Tarihi yapılarımızı restore ettirdik. Ücretsiz öğrenci servisleri ve kurslarımızla gençlerimizin yanında olduk. Kadınlarımız için atölyeler, kreşler ve kadın danışma merkezleri kurduk."

KARDEŞLİK BULUŞMASI

Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'Expo projesi ve istihdam olanaklarından da bahseden Kılıç, "Yaz aylarında Boşnak ve Sırpları Maltepe'de bir araya getirerek, tüm dünyaya örnek olabilecek bir kardeşlik örneği sergileyeceğiz" dedi. Soru-cevap bölümünün ardından söz alan Cevizli Mahalle Muhtarı Fikret Birdal da, Kılıç'a çalışmalarından ötürü teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeşlik Rüzgarı Maltepe'den Esecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement