Karesi'den Muhteşem Tanıtım - Son Dakika
Yerel

Karesi'den Muhteşem Tanıtım

Karesi\'den Muhteşem Tanıtım

Karesi Belediyesi, kardeş belediye Beypazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Geleneksel Beypazarı Festivali’ne katılarak ilçeyi tanıttı.

16.06.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karesi Belediyesi, kardeş belediye Beypazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Geleneksel Beypazarı Festivali'ne katılarak ilçeyi tanıttı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da katıldığı festivalde Karesi; yöresel kıyafetleri, halk oyunları, atlı okçuluk ve yağlı güreşleriyle ilgi odağı oldu. Karesi Belediyesi, Ankara'nın gözbebeği Osmanlı'dan günümüze her köşesinde tarihi yaşatan kültür, sanat ve turizm kenti Beypazarı'nda kardeş belediye Beypazarı Belediyesi'nce düzenlenen 22. Uluslararası Geleneksel Beypazarı Festivali'ne katıldı. Hünerli Elleri, Kınalı Elleri, yağlı güreşçileri ve atlı okçuları ile festivale katılan belediye, Karesi İlçesini tanıttı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca süren festival kapsamında Karesi Belediyesi tarafından açılan stant Türkiye ve dünyadan yüzlerce kişinin de ilgi odağı oldu.

Festivalin son gününde Beypazarı'na gelerek, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile birlikte etkinliklere katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Beypazarı'nda olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "Festivaller, bir araya gelip dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirmek ve birbirimizi tanımak için bir bahane" dedi.

Başkan Yılmaz, Ağustos ayında Karesi'de yapılacak olan Kurtdere Güreşleri'ne de Beypazarlı vatandaşları davet etti.

Beypazarı'nda yapılan çalışmalardan çok etkilendiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, "Yerel bir ilçe belediyesi, kendi imkanlarıyla hem Türkiye hem de dünyaya adını duyuruyor. Biz bundan çok etkilendik. Onların çizdiği yoldan ilerleyerek Karesi Belediyesi'ni ülke ve dünya çapında tanıtmak istiyoruz. Ortak değerlerimiz çok fazla. Biz 1300'lü yıllarda kurulmuş bir beyliğiz, Beypazarı da İpek Yolu üzerinde. Tarihimiz ve kültürümüzün yanı sıra ayrıca binalarımız da yapısal olarak çok benziyor" açıklamasında bulundu.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ise Karesi Belediyesi ile kardeş olmalarının Beypazarı'na farklı etkiler ve güzellikler kazandırdığını dile getirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karesi'den Muhteşem Tanıtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement