Karesi Deve Güreşleri - Son Dakika
Yerel

Karesi Deve Güreşleri

Balıkesir'in merkez Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Karesi Deve Güreşleri'nde 145 deve arasından 7 dalda birinci gelen 14 devenin sahibi kupalarını aldı.

01.03.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in merkez Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Karesi Deve Güreşleri'nde 145 deve arasından 7 dalda birinci gelen 14 devenin sahibi kupalarını aldı.

Sanayi 3. Kapı'da düzenlenen güreşlere, Yunanistan'ın Midilli Adası ile Türkiye'nin birçok yerinden 145 deve katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı güreşlerde bazı develerin ayrılmasında zorluklar yaşanırken, güreşlerden kaçan develer ise vatandaşların hafif yaralanmasına sebep oldu.

Güreşlerde 7 dalda birinci olan 14 devenin sahiplerine kupa ödülü verildi. Valilik Kupası'nı Samanyolu ve Tusunami, Büyükşehir Belediye Kupası'nı El Bombası ve Fırtına, Karesi Belediye Başkanlık Kupası'nı Ali Efe ve Yağcı, Burhaniye Belediye Başkanlık Kupası'nı Faytoncu ve Canbey, Sanayi Odası Kupası'nı Özentaylak ve Kıvırcık, Ağalık Kupası'nı Berke ve Ali Tülü, Küçük Sanayi Kupası'nı ise Harun-1 ve Sefabet-1 kazandı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, güreşleri geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Yıllarca insanların yükünü taşıyan develeri çocuklara tanıtmak istediklerini belirten Yılmaz, "Çocuk yaşlı demeden güreşlere ilgi yoğun oldu. Etkinlik kapsamında tarihi Milli Kuvvetler Caddesi'nde 100 yıl önceki gibi develeri tekrar yürütmek çok anlamlı oldu" dedi.

Ses sanatçısı Mustafa Keser'in konser verdiği güreşleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karesi Deve Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement