Kargı'da Ünal Karaman Başpehlivan Oldu - Son Dakika
Yerel

Kargı'da Ünal Karaman Başpehlivan Oldu

Kargı\'da Ünal Karaman Başpehlivan Oldu

Çorum'un Kargı İlçesi'nde düzenlenen Panayır etkinlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreşleri Kırkpınar güreşlerini aratmadı.

04.11.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Kargı İlçesi'nde düzenlenen Panayır etkinlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreşleri Kırkpınar güreşlerini aratmadı.

İlçe çayır mevkiinde gerçekleştirilen güreşler yoğun ilgi gördü. Güreşleri izlemeye gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren stadyuma akın etti. Dua ile başlayan güreşlerde Kargı'nın yanısıra Çorum ve diğer illerden olmak üzere toplam 234 sporcu kispet giydi.

Güreşleri Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar, Garnizon Komutanı J. Üst.Teğ.Süleyman Erden, İlçe Emniyet Amiri Bünyamin Dede, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Hacıhamza Belediye Başkanı Hayati Bahçevan ve binlerce güreş severler izlerken dünya ve olimpiyat güreş şampiyonları Tevfik Kış ile Nazmi Avluca ve bu yıl 17. Düzenlenen Akdeniz Oyunlarında Dünya 3. Olan Emrah Kuş onur konuğu olarak porokolde yerlerini aldılar.

Güreş müsabakalarına gösterilen ilginin yoğun olduğunu dile getiren Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar, "Ata sporumuz olan güreşe ilgi oldukça yoğun, ilçemizden ve özellikle farklı şehirlerden gelen izleyicilerin sabahın erken saatlerinde tribünlerdeki yerini aldıklarını gördük buda Kargı panayır güreşlerine olan ilgili gösteriyor. Müsabakalara katılımda çok iyi bu yıl 234 güreşçimiz Kargı çayırında güreşiyor, Kargının güreşte bu derece ilerlemesini tabiki Kargı'da yetişmiş bu toprakların insanları başta Olimpiyat şampiyonumuz Teyfik Kış, geçtiğimiz yıllarda Dünya Şampiyonu olan Nazmi Avluca ve son olarak geçtiğimiz aylarda Akdeniz Oyunlarında Dünya 3. Olan Emrah Kuş'un çok etkisi var. Onlar bu başarıları ile başta ülkemizi ve ilimizi sonrada ilçemizi gururlandırdılar, onlarla Kargı olarak gurur duyuyoruz" dedi.

BAŞKAN'DAN EMRAH KUŞ'A ÖDÜL

Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar 17. Akdeniz Oyunlarında Dünya 3. Olan Emrah Kuş'u sahneye çağırarak Akdeniz Oyunlarındaki başarısından dolayı genç sporcuyu kutladı. Emrah Kuş'un Kargı'nın gururu olduğunu belirten Başpınar, daha büyük başarılar elde edeceğini inanıyorum, kendinse başarılar diliyorum dedi. Başpınar genç sporcuyu 10 Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Karakucak güreşlerinde her zaman olduğu gibi yine en büyük ilgiyi başpehlivanlık güreşleri gördü. Son derece çekişmeli geçen başpehlivanlık mücadelesi sonunda rakibini yenen Ünal Karaman başpehlivan olurken, Murat Gençtürk ikinci, Şaban Yılmaz'da üçüncü oldu.

Başpehlivan olan Ünal Karaman'ın madalyası Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, ikinci olan Murat Gençtürk'e Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar, üçüncü olan Şaban Yılmaz'a da madalyaları 2013 Kargı Panayırı Güreş Ağası İş adamı Durmuş Çelik tarafından verildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kargı'da Ünal Karaman Başpehlivan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement