Karikatüre 3 Ay 3 Gün Hapis - Son Dakika
Güncel

Karikatüre 3 Ay 3 Gün Hapis

Karikatüre 3 Ay 3 Gün Hapis

Karikatürist Mehmet Düzenli, Adnan Oktar'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 3 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.

10.04.2014 16:35  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Serik İlçesi'nde oturan karikatürist Mehmet Düzenli, Adnan Oktar'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 3 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ahşap üzerine karikatür resmeden Serikli Mehmet Düzenli, Adnan Oktar hakkında çizdiği karikatürlerin kendi web sayfası ile bazı internet sitelerinde yayınlanmasının ardından davalık oldu. Düzenli'yi 1 yıl önce kendisine hakaretten mahkemeye veren Adnan Oktar'ın açtığı dava, Serik 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın bugünkü üçüncü duruşmasında mahkeme, Düzenli'ye hakaretten 3 ay 3 gün hapis cezası verdi.

Hapis cezasının paraya çevrilmesini istemeyen ve karara karşı itiraz yoluna gitmeyeceğini açıklayan Mehmet Düzenli, "Ben ceza alacağımı biliyordum. 3 ay 3 gün hapis cezası aldım. Cezama itiraz etmedim. Türkiye hukuk devleti. Ben kalemi olan insanım, Adnan Oktar'ın ise parası var. Bu dünyada parası olanlar değil kalemi olanlar cezaevine giriyor. Çizimlerime cezaevinde devam edeceğim, kalemimi de yanımda götüreceğim" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karikatüre 3 Ay 3 Gün Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement