Hastane, Ameliyat Sonrası Ölen Hastaya "Doğal Ölüm" Raporu Yazdı - Son Dakika
Güncel

Hastane, Ameliyat Sonrası Ölen Hastaya "Doğal Ölüm" Raporu Yazdı

Hastane, Ameliyat Sonrası Ölen Hastaya "Doğal Ölüm" Raporu Yazdı

Karabük'te geçirdiği apandisit ameliyatı sonrası, enfeksiyon kapıp yeniden ameliyata alınan ve 3 gün sonra yaşamını yitiren hastanın ölüm nedenine, "evde doğal ölüm" yazıldı.

24.08.2015 18:48  Güncelleme: 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede apandisit ameliyatı olan 27 yaşındaki Kadir Orhan, taburcu olduktan 1 hafta sonra ciğerlerinde su biriktiği ve kanında enfeksiyon tespit edildiği gerekçesiyle aynı hastanede yeniden ameliyat edildi. Orhan, 3 gün sonra bu sabah hayatını kaybetti. Ailesi, yanlış ameliyat sonrası hayattını kaybettiğini iddia ederek, ilk ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

ENFEKSİYON KAPTI YENİDEN AMELİYATA ALINDI

Kentte özel su dağıtım şirketinde çalışan Kadir Orhan, geçen 14 Ağustos'ta karın ağrısı şikayeti ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Apandisit teşhisi konulan Orhan, Genel Cerrah Uzman Dr. Rahmi Hoşkar tarafından aynı gün ameliyata alındı. Bekar olan Orhan, 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Orhan, evinde rahatsızlanınca geçen Çarşamba günü hastanenin acil servisinde serum bağlandıktan sonra tekrar evine gönderildi. Evinde yeniden rahatsızlanan Orhan, geçen Cuma günü aynı hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Orhan'ın ciğerlerinde su toplandığını, kanında enfeksiyon olduğunu teşhis ederek ameliyata aldı. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Orhan, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

"ÇOK UĞRAŞTIM SENİ KURTARAMADIM"

Oğullarının ölüm haberiyle yıkılan ailesi, ilk ameliyatı gerçekleştiren doktor Rahmi Hoşkar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kadir Orhan'ın cenazesi, savcının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Aynı hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan anne Döndü Orhan, "Çok uğraştım seni kurtaramadım. Sana bakmadılar. Zamanında Ankara'ya göndermediler de şimdi niye gönderiyorlar" diye ağıt yaktı.

"EVDE DOĞAL ÖLÜM"

Öte yandan Murat Orhan'ın hastaneden verilen ölüm belgesinde 'Evde doğal ölüm yazması' aileyi şoke etti. Belgede yanlışlık yapıldığı ve düzeltileceği öğrenildi.

Yakını aynı zamanda avukat olan Oktay Gülbağ, Kadir Orhan'ın apandisit şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı gece ameliyat olduğunu söyledi. Kendilerine ameliyatın başarılı geçtiğinin söylendiğini belirten Gülbağ, şöyle dedi:


"Hastamız ameliyattan 2 gün sonra taburcu oldu. Eve geçince sağ tarafı felç bir şekilde koltuk değneği ile yürüyordu. Ayağı ve eli tutmuyordu. 2 gün sonra da konuşamamaya başladı. Devamlı acil servise kaldırıldı, burada ağrı kesici ve serumlar verildi ve hastamız burada böyle idare edildi, eve gönderildi. En son yerinde duramayan hastamızı geçen Cuma günü mecbur kaldık ve hastaneye getirdik. Başka bir doktor bize, doktor hatasının olduğunu diren takılmadığını ve içerideki mikroplu suyun kana karıştığını ayrıca ciğerde su toplandığını söyledi. Aynı gün ameliyatı yapan doktor izine ayrılmış, kent dışına çıkmış. Daha sonra ciğerlerdeki suyun alınması gerektiği ancak bu cihazın hastanede olmadığı söylendi. Akabinde acil olarak ameliyata alındı. Yoğun bakımda hastamızı bugün sabah kaybettik. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk."

"HASTA YAKINLARI MÜSTERİH OLSUNLAR"

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alaattin Polat ise Kadir Orhan'ın ölümüyle ilgili olarak herhangi bir ihmal ve kasıt olmadığını düşündüklerini buna da inandıklarını ifade etti. Doç. Dr. Polat, şunları söyledi:

"Herhangi bir ihmal ve ilgisizlik varsa bununla ilgili her türlü bilgiyi ve belgeyi savcılığa vereceğiz. Hasta yakınları müsterih olsunlar."




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastane, Ameliyat Sonrası Ölen Hastaya 'Doğal Ölüm' Raporu Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Mango: Bende 2 sene önce apandist ameliyatı oldum.ciddi birşey hafife alınmamalı. 4 0 Yanıtla
  • Karabüklü : Sonra derlerki Sağlık calışanlarına şiddet uygulanıyor. ulan sen işini adam gibi yapmazsan aldığın parayı hak etmezsen ameliyatta hatta yaparsan geleni bi serum bi ağrı kesiciyle evine yollarsan millettede bi yerden sonra sinirler gerilir tabiki 3 0 Yanıtla
  • vatan: başhekim doktorların ihmalinin olmadığına inanıyor. araştımaya gerek bence.sizcede öyle değilmi 1 1 Yanıtla
  • karabuklu: Bu doktorların allah belasını versin adam gibi görevini yapmiyorlar 2 0 Yanıtla
  • Hakkaniyet: Yargı sonucu çıkınca verin şu haberleri Yargısız infaz yapmayı Alışkanlık haline getirmiş sağlık habercileri , Kul Hakkı yemeyin bir gün o Yargısız infaz yaptıklarınızın ahı tutar 0 1 Yanıtla
  • Serpil: Rahmi bey doktorluk tan alınmalı altı yıl önce babamın rahatsızlığından anlamayıp yanlış tedavi yaptı ve halim bey olmasaydı babam bağırsaklardaki zehirlenmeden ölüyodu bir hafta boyunca rahmi bey bizi bişeyi yok kabız diye eve gönderdi Halim bey ameliyat ettikten sonra rahmi bey utanmadan geçmiş olsuna geldi şikayetçi olmadıkça başka canları yakıyor çeksin cezasını 1 0 Yanıtla
  • Mehmet mehmet: Şimdi sen kalk kendi,adaletini uygula barbarsın, gaddarsın. eşkıyasın, kadirim daha 27 yaşındaydı. hayalleri vardı umutları vardı. Ama bir tane doktor musvettesi, onun hayallerini, umutlarını, yarınlarını , ve gençliğini, hayatını çaldı. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun, ve bana birisi cevap versin, adalete mi güvenelim? Yoksa adaleti bizmi uygulayarak yerinimi, bulsun.... hakkı abime, döndü yengeme, mehmet kardeşime mustafa abime, herkese tüm sülalemize , Cenabı allahtan sabrı Cemil NİYAZ ederim. Bütün Karakoyunlu, köyümüzün, başı sağolsun. ve bana asla asla kimse hiç kimse .......................? 1 0 Yanıtla
  • Karabuklu: Ah be kardesim guzel gunlerimiz gecti ilk okulda tanidim seni delikanli kadirim cenazene yetisemedim beni affet hakkim varsada helal olsun canim kardesim allah rahmet eylesin :( 0 0 Yanıtla
  • Ovacikli: Ah be kadirim sende gittin ayrildin aramizdan cenazene yetisemedim beni affet hakkim varsa helal olsun allah rahmet eylesin 0 0 Yanıtla
  • Karabuklu: Kardesim allahim mekanini cennet eglesin ailene sabirliklar versin 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement