Kariyer Merkezi İskif 2014'Te - Son Dakika
Güncel

Kariyer Merkezi İskif 2014'Te

Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi, İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı'nda yerini alıyor.

04.11.2014 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6, 7, ve 8 Kasım tarihlerinde Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleşecek İSKİF 2014'te Türkiye'de tanınmış, alanlarında uzman pek çok konuşmacının katılımıyla seminer, panel ve oturumlar yapılarak, fuara katılan kurumların işgücüne yönelik istihdam politikaları ele alınacak. Beylikdüzü Belediyesi de bu fuarda özellikle gençlerin iş dünyasına katılımlarını sağlamaya ve onlara staj imkanı sunmaya yardımcı olmaya çalışacak.

İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı; 6, 7, ve 8 Kasım tarihlerinde Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı'nda, iş dünyasından birçok kurumun katılımıyla başlıyor. Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi de (BEYKAM) ülkede yaşanan işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla İSKİF 2014'te standını açıyor. Eğitimli gençler arasındaki işsizlik oranının lise ve lise altı eğitimlilerden daha düşük olmamasını sadece mesleki eğitimden yoksun olunması değil; iş arama becerisi, iş görüşmesi ve mülakat tekniklerinin bilinmemesi de doğuruyor. Diğer taraftan işverenler de aradığı niteliğe uygun işgücünü bulmakta zorlanıyor.

BEYKAM Fırsat Yaratacak

Bu tespite mukabil olarak İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı'nın asıl amacını ise işgücüne yeni katılan gençlerin ve işsizlerin fuara katılan işletmelerle görüşerek işe yerleşmelerine imkan sağlamak, lise ve üniversitelerden mezun olacak gençlere iş dünyasını tanımaya olanak verecek staj yapma imkanı yaratabilmek ve firmaların aradıkları çalışan profilini kolaylıkla bulabilmeleri oluşturuyor.

Üç günde binlerce kişinin ziyaret etmesi beklenen ve 200'den fazla büyük işletmenin katılımıyla düzenlenecek İSKİF 2014'te Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi de bu amaca hizmet etmek için fuarda yerini alacak. Belediye yetkilileri fuarda açacakları stantta, kendilerine danışan gençlere, vatandaşlara ve firmalara yönlendirme yapmaya çalışacak. Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi, güncellenen insan kaynağıyla bölge firmalara ya da işverenlere personel bulmaya ve çalışan istihdamı sağlamaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kariyer Merkezi İskif 2014'Te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement