Karla Mücadelede Durmak Yok - Son Dakika
Güncel

Karla Mücadelede Durmak Yok

Karla Mücadelede Durmak Yok

Soğuk ve yağışlı havadan Kartepe halkının olumsuz etkilenmemesi için Kartepe Belediyesi ekipleri durmaksızın çalışıyor.

25.01.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soğuk ve yağışlı havadan Kartepe halkının olumsuz etkilenmemesi için Kartepe Belediyesi ekipleri durmaksızın çalışıyor.

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kar, tipi ve buzlanmaya karşı kar küreme, süpürme ve tuzlama çalışmasında 24 saat esası ile görev yapıyor. Karla mücadele ekipleri, loader, greyder ve kepçelerle kar küremesi yanı sıra olası buzlanmalara karşı tuzlama çalışmasını da gün boyu sürdürdü. Meteorolojiden gelen uyarıları dikkate alan ekipler kar, tipi ve buzlanmaya karşı 7 JCB, 2 greyder, 2 loader, 2 kar küreme ve tuzlama aracı, 12 kamyon ve kamyonetin yer aldığı makine parkuru ile Kartepe genelinde çalışma yaptı. Kartepe Belediyesi bünyesinde 32 kişiden oluşan karla mücadele ekibi hafta sonu etkisini artıran kar yağışı ile birlikte özellikle ilçe içindeki ulaşımın sağlandığı ana arterler, mahalle statüsüne kavuşmuş köy yolları ve Kartepe Dağ Yolu'nda çalışma yaptı.

Sahada görev alan ekipler Ataevler- Bahçelievler, Uzuntarla- Eşme, Maşukiye- Derbent, Emekevler, Uzunçiftlik ve Köseköy güzergahlarında ulaşımın aksamaması ve vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için çalıştı. Okulların tatil olması ile kış tatilini ilçede geçirmek için gelen günü birlikçi tatilcilerin akın ettiği Kartepe'de karla mücadele ekipleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri ile koordineli bir çalışma içerisinde bulunuyor.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Kar yağışı ile birlikte Kartepe'de bir hareketlilik yaşıyoruz. Ekiplerimizde ilk andan itibaren meteorolojiden gelen uyarılar çerçevesinde teyakkuza geçti. Yağışlarla birlikte sahaya inen ekiplerimiz karla mücadelesini doğaya karşı başarılı bir performans sergileyerek gerçekleştiriyor. Turizm açısından ilçede yaşanan canlılık da esnafımıza bereket getirerek yüzünü güldürdü" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karla Mücadelede Durmak Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement