Karlıova'da Öldürülen Hdp'li Şoför Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Karlıova'da Öldürülen Hdp'li Şoför Toprağa Verildi

Karlıova\'da Öldürülen Hdp\'li Şoför Toprağa Verildi

Karlıova'da öldürülen HDP'li şoför toprağa verildi Bingöl'ün Karlıoava İlçesi'nde dün gece öldürülen HDP'nin seçim çalışmalarında kullandığı minibüsün soförü 42 yaşındaki Hamdullah Öge, bugün Yorgançayır Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

04.06.2015 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karlıova'da öldürülen HDP'li şoför toprağa verildi

Bingöl'ün Karlıoava İlçesi'nde dün gece öldürülen HDP'nin seçim çalışmalarında kullandığı minibüsün soförü 42 yaşındaki Hamdullah Öge, bugün Yorgançayır Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Miting için Erzurum'a giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öge ailesine taziye ziyaretinde bulunurken, HDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl milletvekili İdris Baluken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün miting alanında halkımıza ve partimize yönelik sarf etmiş olduğu tehditler belli ki Bingöl'den çımadan önce HDP'lilerin kaltedilmesine yönelik talimata dönüşmüştür" dedi.

Karlıova'da seçim çalışmalarını yürütürken kullandığı seçim minibüsü ile Yorgançayır Köyü'ndeki evine giderken dün gece Serpmekaya Köyü yakınlarında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren 6 çocuk babası Hamdullah Öge'nin cenazesi otopsi için gönderildiği Erzurum'dan getirilerek Yorgançayır Köyü'nde toprağa verildi. Yüzlerce araçlık konvoy ile köye getirilen Öge için düzenlenen cenaze törenine HDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'de katıldı. Partisinin mitingi için Erzurum'a giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ta aileye taziye ziyaretinde bulundu.

"BÜYÜK BİR BARIŞ VE ÇÖZÜM İRADEMİZ VAR"

Cenaze töreninden sonra konuşan İdris Baluken, 2.5 yıldan bu yana cenazelerin artık gelmemesi için bütün parti olarak büyük bir fedakarlıkla büyük bir özveriyle bir müzakere süreci yürütüklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Ama, maalesef bu müzakere süreci içerisinde Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin yürüttüğü politikalarla Şengal'den, Kobani'den her taraftan savaş politikalarının bağrımıza gönderdiği cenazeleri karşılamak zorunda kaldık. Biz artık Türkiye'de gençlerin ölmemesi adına, artık anaların ağlamaması adına, artık bu toprakların tekrar kana bulanmaması adına bugüne kadar bütün acıları yüreğimize gömdük. Barış ile ilgili çözüm ile ilgili kararlı irademizi devam ettirdik. Bugün de acımız büyüktür, acımızdan belki daha büyük olan bir öfkemizde vardır. Ama, her ikisinden de büyük olan bir barış irademiz, bir çözüm irademiz vardır. AKP hükümeti ve Tayyip Erdoğan bu iki aylık seçim süresi boyunca ağrı Diyadin'den başlayarak, Adana, Mersin'de teşkilatımızda bombalar patlatılırken Türkiye'nin 81 vilayetinde partimizin çalışmalarına yönelik saldırılar, tuzaklar, provokasyonlar kurarak en son Kanireş'tede (Karlıova) fedakarca çalışan Hamdullah arkadaşımızı bir yargısız infaza tabi tutarak gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Tayyip Erdoğan'ın da, AKP'nin gerçek yüzü teşhir olmuştur. Biz bu cinayetin birkaç hafta öncesinden planlanarak Bingöl'de hayata geçirilmeye çalışıldığını, sırf bu cinayet için bizzat AKP hükümeti tarafından özel talimatla görevlendirilmiş, kontracı çevrelerin Bingöl'e Karlıova'ya gönderildiğini çok iyi biliyoruz."

Baluken, söz konusu saldırının dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'e gelip konuşması boyunca partilerine ve halklarına hakaretler ve tehditler yağdırmasıyla direk ilişkili olduğunu artık bütün Türkiye halkının bildiğini ileri sürerek, "Dün miting alanında halkımıza ve partimize yönelik sarf etmiş olduğu tehditler belli ki Bingöl'den çıkmadan önce HDP'lilerin kaltedilmesine, halkımızın kaltedilmesine yönelik bir talimata dönüşülmüştür. Onun tehditlerini, saldırılarını, hakaretlerini duyan AKP'nin burada örgütlenmiş derin gücü yeniden iş başı yaparak yeniden Kürt halkının gençlerinin, evlatlarının katliam emrini katliam fermanını hayata geçirmeye çalışılmıştır" diye konuştu.

"PLAN, 10-20 ARKADAŞIMIZIN KATLEDİLMESİNE YÖNELİKTİ"

HDP'li Baluken Hükümet ve Cumhurbaşkanına seslenirken cinayet işlendikten sonra buradan hızla uzaklaşan bir aracın bütün bilgi, kayıtlarını Karlıova'nın, Bingöl'ün bir çok köşesinde bulunan mobese kameralarında olduğunu bilip- bilmediğini sordu. İdris Baluken, şöyle konuştu:

"Biz biliyoruz ki bütün bunları biliyorsun. Bütün bunları bilmelerine rağmen bunları açığa çıkarmayı bir kenara bırakın, bunları devam ettireceğinin işaretlerinin mesajlarını bize veriyorsun. Dün arkadaşımız bulunduğu araçta tesadüfü olarak bir kişi bulunmuştur. O araçta aynı anda 10-20 arkadaşımız seçim çalışması yürütüyor olabilirdi. Aslında plan en az 10-20 arkadaşımızın kaltedilmesi, Karlıova ve Bingöl'de büyük bir çatışma ve kaos planını devreye girmesi ve bu yönüyle bütün Türkiye'de HDP'ye karşı ön yargıların tekrar genişleterek buradan Tayyip Erdoğanı ve AKP'nin bir siyasal çıkış yapmasını hedefliyordu. Arkadaşımız araçtan indirildikten sonra infaz edilmiş, araçta tek bir damla kan yok genç bedeninde 50'ye yakın kurşun giriş deliği var ve arkadaşımız infaz edildikten sonrada tüm partimize tüm halkımıza yönelik mesaj verilmek için partimizin aracı deyim yerindeyse delik deşik edilmiştir. Biz tesadüfü planlamalar olmadığını çok iyi biliyoruz. Bunlar Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği B ve C planlarının Karlıova ve Bingöl'de hayata geçilen kısmıdır. Şimdi bu B ve C planlarını seçim sonrasında toplu katliamlar şeklinde halkımızın, partimizin önüne gündemine getirmek istiyor. Buna izin vermeyeceğiz, senin planladığın katliam planları ne olursa olsun, senin devreye koymak istediğin kaos ve çatışma planları ne olursa olsun senin tüm Türkiye halklarının önüne getirmek istediğin savaş planları ne olursa olsun sana müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlıova'da Öldürülen Hdp'li Şoför Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • eyıp: barışı istemeyen itler yapmışlar 0 0 Yanıtla

Advertisement