Karlıovalı Eğitimciler, Tecavüzü Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Karlıovalı Eğitimciler, Tecavüzü Protesto Etti

Karlıovalı Eğitimciler, Tecavüzü Protesto Etti

Karlıova İlçesi'nde Eğitim-Sen ve BDP'liler tarafından yapılan basın açıklamasıyla mahkeme kararı protesto edildi.

24.06.2013 14:48  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya cinsel tacizde bulundukları ve tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanırken bir üst mahkemenin kararıyla 4 uzman çavuşun serbest bırakılması, Karlıova İlçesi'nde Eğitim-Sen ve BDP'liler tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Çarşı merkezinde toplanan Eğitim Sen ve BDP'ye üye yaklaşık 30 kişi, tecavüz ve cinsel taciz davasıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Karlıova Eğitim Sen İlçe temsilcisi Üzeyir Ergül, 16 yaşındaki E.A'ya değişik zamanlarda tecavüz eden 4 uzman çavuşun, üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine tahliye edildiğini belirterek şöyle dedi:

"Tahliye kararını veren üst mahkeme davaya gizlilik kararı koymuş, E.A.'nın avukatının E.A. için yaptığı koruma talebini reddetmiştir. Bu hukuksuz karar bizim için yeni N.Ç. davası skandalıdır. N.Ç. için de daha önce skandal bir karan veren mahkeme, 13 yaşındaki N.Ç'nin 'Kendi rızasının olduğu' yönünde karar vermişti. Daha sonra oluşan kamuoyu baskısı sonucu mahkeme bu kararı bozmuş, yeniden yargılamaya gitmişti."

E.A. için de verilen kararın hukuksuz olduğunu savunan Ergül, şöyle konuştu:

"Bu hukuksuz karar bir kez daha bu ülkenin hukuk sistemi ve adalet duygusunun çürüdüğünü göstermiştir. Verilen tahliye ve dosyaya konulan gizlilik kararı kendilerince hukuk mevzuatına uygun olsa da, bu kararın ahlak ve vicdan karşısında hiçbir geçerliliği yoktur ve bu karar ahlak ve vicdan mahkemesinde mahkum edilecek bir karardır. Bu yaştaki çocukların bundan sonra bu tür olaylara maruz bırakılmasını, adeta özendirici bir nitelik taşımaktadır. Çocukların tecavüze ve istismara maruz bırakılmasını öngören bir mahkemenin toplum nezdinde verdiği kararların hiçbir anlamı yoktur. Bu kararla hukuk sistemi, toplumu korumak yerine, bozmaya teşvik etmiştir. Buna son yıllarda yaşadığımız binlerce hukuksuz karardan bir kaçını örnek olarak verebiliriz. Daha birkaç gün önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün tam üzerinden 540 gün geçen Roboski katliamı dosyası için görevsizlik kararı vermiş, dosyayı askeri mahkemeye göndermiştir. Aynı savcılık Ceylan Önkol davasında da takipsizlik kararı vermiştir. Şırnak Savcılığı da Roboski katliamının 500'nci gününde katliamın olduğu yerde çocuklarını anan ailelere 3 biner lira para cezası vermiştir. Aynı hukuk sistemi Bingöl'de de tecavüzcüleri salıvermiştir."

Konuşmanın ardından kalabalık grup, sessiz dağıldı. - Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlıovalı Eğitimciler, Tecavüzü Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement