Karne Alan Suriyeli Öğrencinin Okuduğu Yazı Duygulandırdı - Son Dakika
Güncel

Karne Alan Suriyeli Öğrencinin Okuduğu Yazı Duygulandırdı

Karne Alan Suriyeli Öğrencinin Okuduğu Yazı Duygulandırdı

Adana’da, örgün eğitim kurumları, geçici eğitim merkezleri ve Sarıçam konaklama merkezinde eğitim gören Suriyeli 18 bin 830 öğrenci karnelerini aldı.

22.01.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, örgün eğitim kurumları, geçici eğitim merkezleri ve Sarıçam konaklama merkezinde eğitim gören Suriyeli 18 bin 830 öğrenci karnelerini aldı. Karne dağıtım töreninde Suriyeli bir kız öğrencinin okuduğu yazı herkesi duygulandırdı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönem karneleri dağıtıldı. İlk olarak Türk öğrenciler gündüz saatlerinde karnelerini aldı. Öğleden sonra ise Suriyeli öğrencilere karne dağıtıldı. Fatih Mehmet İlkokulunda Suriyeli öğrenciler için karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende ilk olarak Suriyeli öğrenciler şiir okuyup şarkı söyledi. 8-A sınıfı öğrencisi Tesnim Bireka'nın yazdığı yazıyı okuması herkesi duygulandırdı.

Güzel insanları unutmayacağız

Vatansız kaldıklarını anlatan Bireka, şöyle konuştu: "Biz, sıcacık evlerimizde bir gün otururken düşen bir bombanın parçalandığı aileleriz. Bomba sadece evlerimizde değil yüreklerimize de düştü. Evlerimiz değil, hayallerimizi ve istikballerimizi de kaybettik. Vatansız kalmak nedir bilir misiniz? Biz vatansız ve kimsesiz kaldık. Şimdi çocukluğumuzu bıraktığımız ülkemizden geriye sadece yıkılmış evlerimiz ve hayal kırıklığımız kaldı. Ama hayat devam ediyor ve biz hayatta kalanlar eksikte olsa yaşamaya devam ediyoruz. Bambaşka bir ülkede ve hiç bilmediğimiz kültürde ayakta kalmak için mücadele veriyoruz. Fakat tek arzumuz bir gün tekrar vatanımıza geri dönmek ve orada yıkılan her şeyi tekrar inşa etmek. Şimdi burada kurduğumuz hayatta çok güzel dostluk edindik ve ömürlük sevgi kazandık. Biz geri dönsek de bu güzellikleri bu güzel insanları hiç unutmayacağız ve hep minnettar olacağız."

"KIZIMIZ BİRAZ HÜZÜNLENDİRDİ"

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana'da 450 bin civarında Türk öğrencinin karne aldığını belirterek şunları söyledi: "Üç yıldır misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizden 18 bine yakın öğrenciye de karne veriyoruz. İlk konuşmayı yapan kızımız biraz hüzünlendirdi. Tüm misafirlerimize bunu gönül rahatlığıyla söylüyoruz ki; siz bizim kardeşimizsiniz, misafirlerimizsiniz, size hizmet etmek tarihten gelen bir sorumluluktur. Ayrımız gayrımız yoktur. Gelecekte de beraber olacağız. Temel bir kültür, tarih, coğrafya birliği içerisinde sizlerle hep beraber olacağız. O nedenle bunları yaparken sizlerden hiçbir beklentimiz, sizin bize duyacağınız bir minnetiniz yok. Asgari bir insanlık, müslümanlık, kardeşlik hukuku içerisinde bunları yapmamız gerekiyordu ve yapıyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ise 2.5 milyon Suriyeliyi misafir etmekten hiçbir zaman rahatsızlık duymadıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Halbuki sürekli insan haklarını gündeme getiren Avrupa devletleri ve dünyanın tamamı 100-200 Suriyeli kardeşimizi misafir emekten kaçınır durumda. Biz bunu kardeşlik duygusu içerisinde, medeniyetimizden gelen sorumluluk ile yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."

Suriyeli öğrencilere de seslenen Müsteşar Büyük, "Sevgili çocuklar siz yarın yeni Suriye'nin inşasında yer alacaksınız. Biz yeni Suriye'ye geldiğimizde siz bizi buradaki gibi Türkçe karşılayacaksınız. Biz buna yürekten inanıyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sevinciniz sevincimizdir, üzüntünüz üzüntümüzdür bunu böyle bilmenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz da Suriyeli öğrencilere 155'i kampta, 630'u geçici eğitim merkezlerinde olmak üzere 785 Suriyeli gönüllü öğretmenin eğitim verdiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Suriyeli öğrencilere karnelerini Vali Büyük ve Müsteşar Büyük verdi. Vali Büyük ve Müsteşar Büyük, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karne Alan Suriyeli Öğrencinin Okuduğu Yazı Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement