İstanbul'da 4 Kişinin Dövdüğü Genç Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 4 Kişinin Dövdüğü Genç Hayatını Kaybetti

İstanbul\'da 4 Kişinin Dövdüğü Genç Hayatını Kaybetti

İstanbul'da geçtiğimiz ay 4 öğrenci tarafından dövülerek komaya sokulan Ferit Arslan Sarı'nın evine karnesi yerine cenazesi geldi.

13.06.2014 20:32  Güncelleme: 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Hadımköy İbrahim Özaydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde geçtiğimiz ay 4 öğrenci tarafından dövülerek komaya sokulduğu iddia edilen Ferist Arslan Sarı'nın evine karnesi yerine cenazesi geldi.

İstanbul Hadımköy'deki İbrahim Özaydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi Ferit Aslan Sarı (15), iddiaya göre 23 Mayıs 2014 günü okulda 4 öğrenci tarafından feci şekilde dövüldü. Yediği dayak sonrası bayılan öğrenci arkadaşları tarafından önce Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne, ardından da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 21 gün hastanede yaşam mücadelesi veren Ferit Arslan Sarı, dün sabah kalbi durarak hayatını kaybetti. Sarı'nın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından bugün baba ocağı olan Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi Caferler köyüne getirildi. Cenazenin getirilmesi ile birlikte yakınları gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi. Gencin yakınları fenalık geçirince 112 sağlık görevlilerine haber verildi.

Kardeşinin 21 gün komada kaldıktan sonra dün sabah hayatını kaybettiğini söyleyen ağabeyi Halil Sarı, herkes karnesini alırken kardeşinin bugün toprağa verildiğini ifade etti. Sarı, "Olay 23 Mayıs 2014 Cuma günü oldu. Kardeşim öğle arasında alttaki mescitte namaz kıldıktan sonra yukarı sınıfına çıkıyor. İçeri girerken her zaman samimi olduğu bir arkadaşının yanağını sıkarak şakalaşıyor. Daha sonra da yazılıya çalışmak için sınıfına giriyor. Arkasından başka sınıftan 4-5 kişi içeri giriyor. Kardeşime 'Sen neden o çocuğa vurdun?' diyor. Kardeşim de 'Ben ona vurmadım, o benim arkadaşım, seni ilgilendirmez' diyor. O çocukta kardeşime küfür ediyor. Küfür edince kardeşim ayağa kalkıyor ve kalkar kalkmaz şah damarına yumruk vurmuş çocuk. Daha sonra araya girip ayırmaya çalışıyorlar ve kardeşim ayağa kalkıyor. 2-3 metre mesafe açılınca çocuk koşarak tekme atıyor. Tekme atınca da kafasını arkada duvara vuruyor. Orada düşerek bilincini kaybediyor. O arada çocuk üstüne çıkarak tekme atıyor. Sınıftan dışarı çıkartmaya çalışıyor arkadaşları. O arada da dilini yutuyor. Öğretmenler başka sınıfa alınmasını istiyor. Başka sınıfa alıyorlar ve kardeşimi oyalıyorlar. 36 tane öğretmenden bir tanesinin içinde sağlık görevlisi yok. Okulun 200 metre aşağısında sağlık ocağı var, oradan bir tane doktor alıp gelebilirlerdi. Kardeşimi dışarı taşıyorlar. Ambulansı arıyorlar, ambulans gelmiyor. Daha sonra sağlık ocağının ambulansı ile Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılıyor. Orada 3 saat kadar 112 ambulansını bekledik. O anda bize beyin kanaması olduğunu ve ciğerlerinin patlak olduğunu söylediler. Daha sonra yoğun bakım ambulansı ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildik. Orada 21 gün kaldı ve dün vefat etti kardeşim. Daha sonra polise gittiğimizde öğretmenlerin tuttuğu tutanak şu; 'Arkadaşıyla şakalaşırken yere düştü. Kafasını vurdu.' Müdür ve 8 tane öğretmen böyle bir tutanak tutmuşlar. Biz iki tane şahit bulduk, ailesi ile polis karakoluna gelip ifade verdiler. Müdür polis karakolunda bir tane polisi alıp yan odaya çekip konuştu. Orada polise 'Bunlar rüşvet karşılığında getirdi bu öğrencileri' demiş. Öğrenciler de zaten cevap verdiler; 'Biz rüşvet karşılığında gelmedik. Biz Ferit'in sıra arkadaşıyız.' Bunlar sınıfta olayı birebir gören çocuklar" diye konuştu.

Kardeşinin hiçbir kötü alışkanlığı olmadığını anlatan Sarı, "Kardeşimi herkese sorabilirsiniz, kendi halinde, kimseyle işi olmaz. Yaptığı tek şey okuluna eve gidip gelmek. Kardeşim 15 yaşında ama 5 vakit namazını kılıyor. Giderdi basket, futbol oynardı. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Maalesef konuşacak çok fazla bir şey yok. Herkes karnesini alırken kardeşim bugün toprağa verilecek. Biz adaletin sağlanmasını istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Adalete güveniyoruz ama bilmiyorum yani. Abisi arıyor beni (Kardeşine vuran çocuk) 'Bizim tanıdık komiserimiz var, bizim tanıdık savcımız var' diye telefonda bana böyle söylüyor" dedi.

Baba Hüseyin Sarı ise, evlerinin önünde helallik alındığı sırada oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze evden alındığı sırada anne Şengül Sarı sinir krizi geçirip fenalaştı.

Ferit Arslan Sarı için daha sonra Ormanlı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ferit Arslan Sarı'nın cenazesi aile mezarlığına defnedildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 4 Kişinin Dövdüğü Genç Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mustafa tan: herkesin tanıdık komiseri hakimi savcısı varsa olmayanlara bir tek yol düşüyor ya susmak veya kısasa kısas uygulamak.............. 2 0 Yanıtla
  • Bursa'da motosikletli vatandaşın dikkatsizliği kamerada
    10:03 Bursa'da motosikletli vatandaşın dikkatsizliği kamerada

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir motosikletli, arkadaşıyla konuşurken elini gaz pedalında unutunca motosikletiyle bir dükkana daldı. Olay, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Bursa'da Kayıp Genç İle Suriyeli Arkadaşından Haber Alınamıyor
    10:01 Bursa'da Kayıp Genç İle Suriyeli Arkadaşından Haber Alınamıyor

    Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki İsmail Tamer'den 3 gündür haber alınamıyor. Tamer'in son olarak Suriye uyruklu bir gençle gezerken görüldüğü belirtilirken, her ikisine de ulaşılamadığı bildirildi. Ailesi ve arkadaşları sosyal medyadan yardım çağrısı yaparken, polis olayla ilgili tahkikatını sürdürüyor.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    10:01 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 yükselişle 9.125,29 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 45,32 puan ve yüzde 0,50 değer kazanarak 9.125,29 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,19 ile iletişim oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi
    10:00 Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi

    Burhaniye ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı sabit ve hareketli uygulamalarda aranan 9 kişi yakalandı. Uygulamalarda ayrıca 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermide ele geçirildi.

  • Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak
    10:00 Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için pazar günü sandık başına gidecek. Erzincan il ve ilçelerinde toplam 462 sandıkta 131 bin 650 seçmen oy kullanacak. Erzincan Merkezde 341 sandıkta 103 bin 475 seçmen oy kullanacak. Erzincan'ın diğer ilçelerinde ise toplamda 28 sandıkta 28 bin 175 seçmen oy kullanacak.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi
    10:00 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.

  • Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi
    09:59 Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi

    Çerkeş ilçesinde düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 bin kişi bir araya geldi. Çerkeş Belediyesi tarafından düzenlenen programda dua edildi ve ilahiler söylendi. Çerkeş Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Sopacı, konuşmasında birlikte oruç açmanın mutluluğunu dile getirdi ve hizmet süreleri boyunca verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti. İftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş, Ankara Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu ve vatandaşlar katıldı.


Advertisement