Karnından Çıkarılan Makası İsteyen Hastaya Hastaneden Şoke Eden Cevap - Son Dakika
Güncel

Karnından Çıkarılan Makası İsteyen Hastaya Hastaneden Şoke Eden Cevap

Eskişehir'de, karnında unutulan makastan ameliyatla kurtukan hasta makası isteyince, hastane "Makas hastanenin, size veremeyiz" yanıtı verdi.

18.11.2015 13:22  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de rahim kanseri teşhisiyle 2010 yılında ameliyat edilen 67 yaşındaki Hanım Özgül'ün operasyon sırasında karnında unutulan makas, 5 yıl sonra çekilen röntgenle ortaya çıktı.

5 YIL BOYUNCA AĞRI KESİCİ KULLANDI

Alınan bilgiye göre, kentteki bir hastanede 4 Şubat 2010'da ameliyat olan 4 çocuk annesi Özgül, 12 gün sonra taburcu edildi. Özgül, rutin kontrolleri sırasında ağrıları bulunmasın rağmen 5 yıl süresince çektiği acılara ağrı kesicilerle dayandı. Son olarak 6 ay önce idrarından kan gelmesi ve ağrılarının dayanılmaz boyuta ulaşması üzerine Özgül, çocukları tarafından hastaneye kaldırıldı.

AMELİYATTA KARNINDA MAKAS UNUTULDU

Özgül ve yakınları, hastanede çekilen röntgende 5 yıl önceki ameliyatta karnında makas unutulduğunun anlaşılması üzerine şoke oldu. Kadın aynı hastanede 5 yıl sonra yeniden ameliyat edilerek karnındaki makastan kurtarıldı.

HASTA YARGIYA BAŞVURDU

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Özgül, yargıya başvurdu. Hanım Özgül, avukatı Duygu Var Efelerli aracığıyla "Hizmet kusuruna dayalı işlem sebebiyle maddi ve manevi zararın ödenmesi" talebiyle hastane hakkında dava açtı.

12 GÜN SONRA TABURCU OLDU

Özgül, yaptığı açıklamada, rahim kanseri teşhisiyle 2010 yılında kentteki bir hastanede ameliyat olduğunu belirterek, söz konusu ameliyattan 12 gün sonra taburcu edildiğini kaydetti.

RÖNTGEN UZMANI "CEBİNDE MAKAS VAR" DEDİ

Ameliyat sonrasında her ay operasyonu gerçekleştiren doktora kontrol amaçlı gittiğini anlatan Özgül, şöyle konuştu: "Midemde ve karnımda ağrılar başladı. Nedeni bir türlü bulunamadı. Daha sonra farklı bir hastaneye gittim. Doktor vücudumun iltihaplandığını söyledi. İdrar tahlili yapıldı. Röntgene girmemi söylediler. Röntgen çekimi sırasında makine uyarı verince, 'cebinde makas var' dediler. O sırada korktum. Tekrar röntgen çektiler, makine yine uyarı verdi ve 'makas var' dediler. Bunun ardından yapılan çekim sonucunda karnımda makas olduğu tespit edildi. Makasın çıkartılması için bir çok hastaneyi gezdik. Ancak ameliyat olduğum hastaneye gitmem gerektiği söylendi. Ameliyat olduğum hastanede çekilen röntgenin ardından karnımdaki makası gördüler. Acilen beni ameliyata aldılar ve makası çıkardılar."

"MAKAS HASTANENİN SİZE VEREMEYİZ"

Özgül, 5 yıl süreyle karnında taşıdığı makası ameliyatın ardından hastane yetkililerinden talep ettiğini vurgulayarak bunun karşılığında, "Makas hastanenin, size veremeyiz" yanıtı aldığını belirtti. Operasyonun ardından mide ve bağırsak sorunları yaşadığına değinen Özgül, hala tam olarak iyileşemediğini dile getirdi.

Özgül, yaşadığı sıkıntıları bir kendisinin bir ailesinin bildiğini anlatarak, bu nedenle konuyu yargıya taşımaya karar verdiğini bildirdi. Avukatı aracılığıyla yasal girişimlerde bulunduğunun altını çizen Özgül, "Hastane hakkında dava açtık. 5 yıl boyunca karnımda makasla yaşamanın hesabını artık yargı soracak" diye konuştu.Özgül, karnında 5 yıl süresince makas taşımasıyla ilgili olarak çocuklarının da kendisine "Bizi 9 ay, makası 5 yıldır taşıdın" diye espri yaptıklarını da sözlerine ekledi.

"HUKUK MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ"

Hanım Özgül'ün oğlu Hasan Özgül ise annesinin durumunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Annem makası taşıdığı kadar bizi karnında taşımadı. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Böyle bir ihmal nedeniyle annemizi kaybedebilirdik" diye konuştu.

HASTANE DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Özgül'ün avukatı Efelerli aracılığıyla konuyu yargıya taşımasının ardından hastane yönetimi de ameliyatı gerçekleştirilen doktor hakkında soruşturma başlattı.Soruşturma çerçevesinde Hanım Özgül'ün de ifadesine başvurmak isteyen hastane yönetimi, kendisini hastaneye davet etti.

Karnından Çıkarılan Makası İsteyen Hastaya Hastaneden Şoke Eden Cevap
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karnından Çıkarılan Makası İsteyen Hastaya Hastaneden Şoke Eden Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • yorum: Madem hastanenindi kadının karnında ne işi vardı.Garipsiniz valla 14 0 Yanıtla
  • figen ermenidir: Bunasil bir is ya yaw hasta karni bu makas toplu ignesimi koca makas ya Allah belanizi versin adiler 9 0 Yanıtla
  • uso: Bu yaştan sonra makas fayda etmez tazminatı al evinde otur Kuran meali oku namazını kıl.nohut kurufasulye ye yanında pilav cacık ohhh 3 4 Yanıtla HAYDAROĞLU : AHA YINE MALLIKTA TAVAN YAPMIŞ BÌR SÜRÜNGEN. 4 0
  • okşan: Teyze makası napıcan ameliyat makası o evde kullanılmaz 4 1 Yanıtla
  • cCc MHP cCc : BU ANNEMİZİN BEŞ YIL BOYUNCA ÇEKTİGİ ÇİLENİN IZDIRABIN BUNLARA SEBEP OLANLARA BİR YAPTIRIMI OLMUYACAKMI. 2 0 Yanıtla
  • akdeniz: makasımı verin kırolar 0 0 Yanıtla
  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı
    14:44 Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 18 bin 898 araç denetlenirken; yüksek sesle müzik dinleyen ve abart egzoz kullanan araç sürücülerine ceza yağdı. Denetimlerde 18 araca abartı egzoz araç kullanmak, 9 araca yüksek sesle müzik dinlemek, 124 sürücüye sürücü belgesiz ve geçersiz araç kullanmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 araca yönetmeliğe aykırı ışık kullanmak ve 3 sürücüye drift yapmak maddelerinden işlem yapıldı. Denetimlerin süreceği belirtildi.

  • Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:43 Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara çam, sedir, badem ve ıhlamur türlerinden oluşan 350 adet fidan ücretsiz olarak dağıtıldı. Fidan dağıtımına Yeşilyurt Kaymakam Vekili Murathan Cebeci de katıldı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu
    14:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Çolakbayrakdar, her mahalle için ayrı projeler geliştirdiklerini ve bunları imkanlar ölçüsünde hayata geçirdiklerini belirtti. İlçenin her cadde ve sokağında çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın gelecekte insanların yaşamak için can atacakları bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Programa MHP ve AK Parti ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

  • Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    14:43 Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan seçim güvenliği toplantısında, seçimlerinin Karaman'da huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla alınan ve alınacak tedbirler görüşülerek değerlendirildi.

  • Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor
    14:42 Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.


Advertisement