Karnından 125 Santimetrelik Tümör Çıktı - Son Dakika
Sağlık

Karnından 125 Santimetrelik Tümör Çıktı

Adana'da, bir hastanın karnından ameliyatla çapı 125 santimetreyi, ağırlığı yaklaşık 15 kilogramı bulan tümör çıkarıldı.

15.08.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, bir hastanın karnından ameliyatla çapı 125 santimetreyi, ağırlığı yaklaşık 15 kilogramı bulan tümör çıkarıldı.

Çukurova Üniversitesinden (ÇÜ) yapılan açıklamaya göre, Mersin'de yaşayan 61 yaşındaki emekli öğretmen Hamit Zantur, geçtiğimiz aylarda sindirim sistemi rahatsızlığının ardından iki farklı sağlık merkezine başvurdu.

Tetkikler sonucu karnında büyük bir kitle olduğunu belirlenen Zantur, Adana'daki başka bir merkeze sevk edildi.

Orada da bir süre kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gören ancak istediği sonucu alamayan Zantur, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalına başvurdu.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, uzman doktorlar Ali Duran ve Nidal Ofluoğlu ile Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu ve Anestezi Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Özalevli'nin katıldığı operasyonla, Zantur'un karnından en büyüğünün çapı 75 santimetre olan, toplam çapı 125 santimetreyi bulan tümörlü kitle çıkarıldı. Kitlenin ağırlığının ise yaklaşık 15 kilogram olduğu belirlendi.

Tedavisi tamamlanan Zantur, hastaneden taburcu edildi.

"Vücudunun en büyük ana damarını içine almıştı"

Operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Parsak, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı bünyesinde hizmet veren bölümün başarılı işlere imza attığını bildirdi.

Kitlenin toplam çapının 125 santimetre olduğunu aktaran Parsak, parçalı olması nedeniyle en büyüğünün 75 santimetre ölçüldüğünü vurguladı.

Bu operasyonun tıp literatüründe son derece önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Parsak, "Kitle, vücudun en büyük ana damarını içine almıştı. Bu yüzden operasyona kalp damar cerrahisinden hocamız da katıldı ve son derece başarılı bir çalışmayla kitleyi çıkardık." ifadelerini kullandı.

Karnındaki kitleden kurtularak sağlığına kavuşan Hamit Zantur da Balcalı Hastanesine gelirken acılar içinde olduğunu dile getirdi.

Başta Cem Kaan Parsak olmak üzere tüm doktorların ve sağlık ekibinin kendisini güvende hissettirdiğini, bunun üzerine de operasyona girdiğini bildiren Zantur, "Bu kadar büyük bir kitlenin vücudumdan nasıl çıktığını anlamadım. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Karnından 125 Santimetrelik Tümör Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement