Karpuzlu Çayı'nda Yine Bildik Manzara - Son Dakika
Yerel

Karpuzlu Çayı'nda Yine Bildik Manzara

Karpuzlu Çayı\'nda Yine Bildik Manzara

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Karpuzlu Çayı’nda tekrar yaşanmaya başlayan kirliliğin önlenmesi için yetkililerden destek istedi.

23.05.2015 07:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Karpuzlu Çayı'nda tekrar yaşanmaya başlayan kirliliğin önlenmesi için yetkililerden destek istedi.

Muğla'nın Milas sınırları içerisinde faaliyet gösteren maden işletmeleri, dere ve çaylara bıraktıkları atık sularla insan sağlığını tehdit etmeye başladı. 2014 yılı Ekim ayında yaşanan kirliğinin yeniden yaşandığı ihbarı üzerine Karpuzlu Çayı'na giden Karpuzlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çayda maden atıkları nedeniyle adeta çamur aktığını görünce, kirliliği fotoğraflayarak çaydan akan çamurlu sudan numune aldı. Yaşanan kirliliğin fotoğraflarını inceleyen Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, çaydan aldığı numuneyi de ilgili yerlere göndererek şikayetini yineledi.

Maden ocaklarının çevreyi kirletmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Karpuzlu Çayı'nın kurtarılması için Aydın Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan destek istedi. Atık sularını dinlendirme havuzlarında biriktirmek zorunda olan maden işletmelerinin yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Ozan, "Aynı olayı geçen yıl da maden ocakları yapmıştı. Konuyu ilgili makamları bildirmiştik. Yetkililer maden firmalarını tutanak tutup ceza kesmişlerdi. Şimdi tekrar yenilendi. Konuyu Aydın Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ilettik. Bölgemizde kirlilik halen devam ediyor. Yine görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit yapıp çaydaki çamurlu sudan numune aldık. Şikayetimizi yeniledik. Eskiden sulama amaçlı kullanılan Karpuzlu Çayı topraklarımıza bereket taşırdı. Şimdi ise zehir taşımaya başladı" dedi.

"ZABITALARI DİKECEĞİM"

Maden ocaklarının çevreye verdiği zarara karşı bir yıldır verdiği mücadeleden pes etmeyeceğini yineleyen Başkan Ozan, "Kimse kimsenin sağlığı ile oynayamaz. Muğla'nın Milas sınırları içerisinde faaliyet gösteren maden fabrikaları kirli sularını Karpuzlu Çayı'na bırakarak halkımızı zehirlemelerine göz yummayacağım. Gerekirse Karpuzlu Çayı'nın her tarafına zabıta ekiplerini dikip, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğim. Yetkililerden bu konuda hassas olmalarını istiyorum" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karpuzlu Çayı'nda Yine Bildik Manzara - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement