Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın "Öğretmenler Günü" Mesajı - Son Dakika
Yerel

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın "Öğretmenler Günü" Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım\'ın "Öğretmenler Günü" Mesajı

Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

24.11.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars-Ardahan- Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yıldırım, yayımladığı mesajında, "Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım gününü, 1981 yılından itibaren, insanları eğiten, doğru ve faydalı bilgileri öğreten, çocuk ve gençlerin kişilik olgusunun olumlu yönde gelişmesini sağlayan değerli öğretmenlerimizi anmak onlara şükranlarımızı sunmak amacıyla "Öğretmenler Günü" olarak kutlamaktayız. Dünyanın en kutsal mesleği olan öğretmenlik, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğun ve manevi karşılığının bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi, fedakarlık ve gönül mesleğidir. Geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum' sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır" dedi.

KAI Dernek Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, "Ailede başlayan eğitim sürecinin sonrasında öğretmenler, her koşulda, her şartta, fedakarlıkla yılmadan çalışarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuşlardır. Gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olan öğretmenlerimiz, seçtikleri bu kutsal mesleğin verdiği sorumlulukla her bir bireyi çocukluk dönemlerinden itibaren eğiterek, öğreterek, hayata hazırlarlar. Eğitime yapılan her türlü yatırım, ülkemizin geleceğine yapılmaktadır. Ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi, öğretmeyi nitelikli bir insan yetiştirmeyi ilke edinmiş öğretmenlerimiz sayesinde Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve saygın bir ülke olarak daima yerini koruyacaktır" diye konuştu.

Yıldırım, "24 Kasım "Öğretmenler Günü" dolayısı ile öğretmenlerimize, öğrencilerine verdikleri emek, gösterdikleri özveri, sabır ve hoşgörü için teşekkür ediyor, bu özel günlerini kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun ömürler, halen görevleri başındaki tüm öğretmenlerimize de başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın 'Öğretmenler Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement