Kars Belediyesi'nin "Kadın Dostu Kentler" Çalışması - Son Dakika
Yerel

Kars Belediyesi'nin "Kadın Dostu Kentler" Çalışması

Kars Belediyesi\'nin "Kadın Dostu Kentler" Çalışması

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNDP)’nin işbirliğinde İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA)’nin mali katkılarıyla 12 ilde yürütülen “Kadın Dostu Kentler-2” Projesi Kars İl Kadın Hakları Üst Kurul toplantısı Valilik Gazi Salonu’nda Vali Yardımcısı Akif Pektaş Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

21.12.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNDP)'nin işbirliğinde İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA)'nin mali katkılarıyla 12 ilde yürütülen "Kadın Dostu Kentler-2" Projesi Kars İl Kadın Hakları Üst Kurul toplantısı Valilik Gazi Salonu'nda Vali Yardımcısı Akif Pektaş Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Belediye Eşitlik Komisyon Başkanı Hülya Çağraşan, Kadın Çalışmaları Biriminden Ruken Erdoğdu katıldı.

Kapanış toplantısı olması hasebiyle; Birleşmiş Milletler il Koordinatörü Gözde Baltacı tarafından hazırlanan sunumda Kars'ta kurumlar tarafından gerçekleştirilen faaliyetler paylaşıldı.

Baltacı, Kars Belediyesi'nin çoğu faaliyeti başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, "Kars 2014-2019 Stratejik Planımızda Toplumsal Cinsiyet Eşitlikçi Faaliyetler önceliğimizdir' şartının hedeflerimiz arasında yer alması, Yerel Eşitlik Eylem Planında taahhüt edilen faaliyetlerin stratejik planda yer alması ayrıca Başkan yardımcısı, Eşitlik Komisyon Başkanı, Birim Müdürleri ve Kadın Çalışmaları Birimi ile toplantılar gerçekleştirmesi gibi çalışmalar yapılmıştır" dedi.

Baltacı ayrıca, İzmir İlinde gerçekleştirilen Kadın Dostu Kent Toplantısı'nda Kars Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu çalışmaların örnek faaliyetler olarak gösterilmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.

Toplantı sonunda Vali Yardımcısı Akif Pektaş ve Başkan Yardımcısı Ferit Yenice program hakkında görüş ve önerilerini paylaştılar.

Başkan Yardımcısı Yenice, programın sürdürülebilirliği açısından yasal mevzuatlara, kurumsal işbirliğine ve projenin birim bazından öte, Şube Müdürlükleri bünyesinde yürütülmesinin daha sağlıklı olacağı fikrini benimsediklerini belirtti.

Eşitlik Komisyon Başkanı Hülya Çağraşan da komisyon olarak projeyi başarılı bulduklarını ve projenin kurumlarca sahiplenilmesi ve resmi atamalarla Eşitlik Birimlerinin kurumsal çalışmaları önemine değindi.

Kadın Dostu Kentler Projesi Nisan 2015'de yeni bir proje adı altında başlatılmak üzere toplantı sonlandırıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Belediyesi'nin 'Kadın Dostu Kentler' Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement