Bingür Sönmez'i Vuran Eski Başkana 11 Yıl, Yeğenine 5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Bingür Sönmez'i Vuran Eski Başkana 11 Yıl, Yeğenine 5 Yıl Hapis

Bingür Sönmez\'i Vuran Eski Başkana 11 Yıl, Yeğenine 5 Yıl Hapis

Sarıkamış'ta kalp cerrahı Bingür Sönmez'i tabanca ile yaralayan eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve yeğeni Özcan Taş hapis cezasına çarptırıldı.

09.11.2015 17:50  Güncelleme: 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingür Sönmez'i vuran eski başkana 11 yıl, yeğenine 5 yıl hapis

KARS'ın Sarıkamış İlçesi'nde kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i tabanca ile vurarak yaralayan Sarıkamış'ın AK Partili eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen 11 yıl 8 ay, yeğeni Özcan Taş ise 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Kurucu Başkanı olan Prof.Dr. Bingür Sönmez, Allahuekber Dağları üzerinden Sarıkamış'a gittiği 24 Ağustos 2014 günü silahlı saldırıya uğradı. "Bingür" diye bağıran Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, tabanca ile Prof. Dr. Sönmez'i kolundan ve bacağından yaraladı. Olayın ardından yakalanan İlhan Özbilen ve yeğeni Özcan Taş tutuklandı.

Kars Ağır Ceza Mahkemesinde Özbilen hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs', yeğen Özcan Taş hakkında ise 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Cezaevinden gönderdiği mektubunda İlhan Özbilen, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek Prof. Dr. Bingür Sönmez'den özür diledi. Bunun üzerine de Prof. Dr. Sönmez, avukatlarına duruşmalara katılmamalarını istedi. Yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalan İlhan Özbilen ile yeğeni Özcan Taş, yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartı ile geçen 21 Temmuz günü tahliye edildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, İlhan Özbilen, 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüş' suçundan 11 yıl 8 ay, yeğeni Özcan Taş ise eyleme yardım etmek suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanık avukatları, mahkemenin verdiği kararı temyiz etti. Temyiz sürecinde Özbilen ile yeğeni Taş'ın tutuklu kalmalarına gerek görülmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingür Sönmez'i Vuran Eski Başkana 11 Yıl, Yeğenine 5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement