Kars Çayı'nda Toplu Balık Ölümleri - Son Dakika
Güncel

Kars Çayı'nda Toplu Balık Ölümleri

Kars Çayı’nda yaşanan toplu balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti.

15.07.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Çayı’nda yaklaşık 6 kilometrelik alanda ölen boyları 10 santimetre ile 1 metre arasındaki yayın, tatlı su kefali ve kara balıklar vatandaşları tedirgin etti. Balık ölümlerinin yoğun olarak yaşandığı Paşaçayır Mahallesi’ne gelen Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, sudan numune aldıklarını, yapılacak tahlillerden sonra balık ölümlerine neyin neden olduğunu açıklayacaklarını söyledi.

Aydın, “Arkadaşlarımızla beraber olay yerine gittik. Üniversite mevkiinde araştırma yaptık. Bir de çevre yolu üzerinde Kars Çayı Köprüsü üzerinde bir araştırmamız oldu. Şu anda arkadaşlarımız üniversite ile beraber sudan konpozit ve aylık numuneler alıyoruz. Bakanlığımıza göndereceğiz. Sudan alınacak numunenin sonucuna göre neden kaynakladığı daha açık ortaya çıkacak” dedi.

Paşaçayır Mahallesi sakinlerinden Selahattin Tekel ise, balık ölümlerine bölgede bulunan işletme ve fabrikaların neden olduğunu ileri sürdü. Tekel, “Üniversitenin, çevre yolunun oradan başlıyor. Şehre kadar 3-4 tane kanalizasyon bağlamışlar. Bu kanalizasyonlardan birisinden zehir mi akmış, atık su mu atmışlar toplu balık katliamı var. Burada su samuru vardı, sazan vardı, yayın vardı, şafak balığı vardı, çınar vardı, bütün balıkların neslini kestiler.

Bu sorumlular kim ise milyonlarca balığı getirip buraya ekebilecekler mi? Benim ricam sorumluları bulup, kamuoyunda cezalandırılması. Sanayide mandıralar var. Üniversitede veteriner fakültesi deney yapıyor, o var. Şeker fabrikası oradan akıyor. Onun atıkları var. Bunların birisinden geldi, vatandaş getirip buraya zehir atmadı” diyerek tepki gösterdi. 

IŞIK ÇAPANOĞLU

Kars Çayı\'nda Toplu Balık Ölümleri
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars Çayı'nda Toplu Balık Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • selahattin tekel: İlgililerin konyla ilgili kamuoyuna yapmıiş oldukları acıklamalar tamamen yanlış ve ydurmadır . sormluları kormaktır yok efendi balıkcıların satamadığı balıkları nehre atmışlar Kars ta hangi balıkcıda onlarca ton balık varmış çiksın desinki ben attım ay7ağından öpecem . Diğer başka biride yağmur yağmış cay7 taşmış balıklar oksijensiz kalmış ölmüşler buna Kargalar güler . Valiliğe vede yetkili yerlere vermi, ş olduğum dilekçelerimede her hangi bir yazılı cevap verilmemiştir . Kanuni yerlere baş vuracağım ve sabrdan savcılığa sç duyurusunda bulnyorum gereğinin soruşturlup sormlların cezalandırılması önemle rica olunur. 0 0 Yanıtla

Advertisement