Kars Erzincan, Erzurum, Kars ve Bayburt'ta Bakanlık Sevinci - Son Dakika
Güncel

Kars Erzincan, Erzurum, Kars ve Bayburt'ta Bakanlık Sevinci

Kars Erzincan, Erzurum, Kars ve Bayburt\'ta Bakanlık Sevinci

Erzincan, Erzurum, Kars ve Bayburt'ta bakanlık sevinciCumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı'nda kurulan 65'inci Türkiye Cumhuriyeti Hukümetini onaylaması Doğu'da sevinç yaşattı.

24.05.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan, Erzurum, Kars ve Bayburt'ta bakanlık sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı'nda kurulan 65'inci Türkiye Cumhuriyeti Hukümetini onaylaması Doğu'da sevinç yaşattı.

Erzincan'ın Şemsettin Günaltay ve Yıldırım Akbulut'tan sonra 3'üncü Başbakanı olarak tarihe geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın kurduğu yeni kabinede Erzurum'dan 2, Kars ve Bayburt'tan ise 1 bakan çıkarması büyük bir sevinç yarattı. Erzurum'un tarihinde ilk kez aynı hükumette yer alan iki bakanı oldu. Erzurum'da 'Efsane Bakan' olarak nitelendirilen Recep Akdağı'ın yeniden Sağlık Bakanı olması, aslen Erzurumlu olup Bursa Ak Parti Milletvekili Efkan Ala'nın da İçişleri Bakanlığı görevini sürdürmesi Dadaşları sevindirdi. Erzurum'dan iki bakan olmasının mutluluk yaşattığını vurgulayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, "Çok sevinçliyiz, hem şehir halkı olarak, hem teşkilat olarak, hem de ailesi olarak. Halkımızın deyimiyle efsane bakanımız görevine geri geldi. Bundan önce tüm milletimizin takdirle bahsettiği çalışmalarına bundan sonra da devam edecek. Ayrıca İçişleri Bakanımız da tekrar kabinede görev aldı ve Erzurumlular olarak gurur duyduk. AK Parti her zaman Erzurum için farklı bakmıştır. İl başkanı olarak, teşkilatım adına çok gururluyum, sevinçliyim" dedi.

58, 59, 60, 61, 62 ve 64'üncü hükümet dönemlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Binali Yıldırım'ın Erzincan'ın üçüncü başbakan olması memleketine büyük coşku yarattı. AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, Binali Yıldırım'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin 27'nci Başbakanı olmasını tüm Erzincanlılar olarak partili partisiz çok büyük mutlulukla karşıladıklarını belirtti. Kongreye 3 bin kişilik bir katılımla Başbakan Binali Yıldırım'ın arkasında olduklarını gösterdiklerini söyleyen Orhan Bulut, Başbakan Binali Yıldırım'ın 1994 yılından beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığı yaptığını ve birbirleri ile çalışma sistemi ve prensiplerinin daha iyi örtüştüğünü aktardı. Bulut, "Başbakanımız 13 yıllık Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndaki yapmış olduğu icraatlarla Türkiye'ye damga vurdu. AK Parti'nin 14 yıllık icraatlarının yüzde 50'sinin Binali Yıldırım'a ait olduğunu söylemek mübalağa olmaz. Başkanlık sistemine geçiş noktasında da bu yol arkadaşlığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la uyumu kendisini bugün başbakanlığa taşıdı. Binali Bey'in başbakanlık görevinde de çok icraatçı bir rol üstleneceğini, başarılı projelerin altına imza atacağına inanıyorum. Ülkemize çok faydalı olacağı kanaatindeyim. İnşallah her şey daha güzel olacak" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın görevine ise Kars'ın Kağızman ilçesinden olan Ahmet Arslan'a devredecek olması hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılandı. Bakanlar Kurulu'nun açıklanmasını heyecanla izleyen Kağızmanlılar, davul-zurna eşliğinde, havai fişeklerle kutlama yaptı. Yaklaşık 150 araçlık konvoy ilçe turu atarak Ahmet Arslan'ın bakan seçilmesini kutladı. Kağızman AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Demirden, ilçe halkı olarak Ahmet Arslan'ı yürekten kutladıklarını belirtti. Başkan Erdoğan Demirden, "Kağızman'ın bağrında yetişen bakanımız Ahmet Arslan'ı tüm ilçe olarak yürekten kutluyoruz. Ülkemize çok güzel eserler katacağına yürekten inanıyoruz. Bakanımızın Kağızman'a teşriflerinde de büyük bir şölen hazırlamak istiyoruz. Kağızman'ın gururu bakanımıza başarılar diliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Erzincan, Erzurum, Kars ve Bayburt'ta Bakanlık Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement