Kars Kafkas Üniversitesi'nde 2 Bin 315 Mezun Kep Fırlattı - Son Dakika
Güncel

Kars Kafkas Üniversitesi'nde 2 Bin 315 Mezun Kep Fırlattı

Kars Kafkas Üniversitesi\'nde 2 Bin 315 Mezun Kep Fırlattı

Kars Kafkas Üniversitesi'nden mezun olan öğrenciler kep fırlattı.

13.06.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Kafkas Üniversitesi'nden mezun olan öğrenciler kep fırlattı. Öğrenciler, iş bulamama kaygısı içinde olduklarını söylediler.

Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin 23'üncü dönem mezuniyet töreni Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadyumunda düzenlendi. Mezuniyet coşkusu yaşayan 2 bin 315 öğrencinin kep attığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Üniversitede başarılı olan öğrenciler başarı kütüklerine isimlerini çakarken, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan öğrencilere başarı belgelerini verdi. Mezun olan öğrenciler, iş bulamama ve atanamama kaygısı içinde olduklarını söylediler. Özellikle Eğitim Fakültesi öğrencileri buruk bir şekilde mezun olduklarına dikkat çekerek, "Ücretli öğretmen uygulamasından vazgeçilmesi gerekiyor. Öğretmen ihtiyacı öncelikle Eğitim Fakültesi mezunlarından karşılanmalı. Mezun oluyoruz ama sevincimiz buruk. Çünkü atanamamaktan ve iş bulamamaktan korkuyoruz" dediler.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Kafkas Üniversitesi'nde 10 fakülte, bir konservatuvar, 4 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ile 17 araştırma ve uygulama merkezi olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Özcan "Üniversitede görevli 842 akademisyen öğrencilerle yakından ilgilenerek onları geleceğe hazırlıyor. Toplamda 17 bin 245 öğrencimiz var. Bu öğretim yılında 2 bin 315 öğrenci mezun oldu. 2015-2016 akademik yılında 5 bin 315 öğrencinin kayıt yapmasını bekliyoruz" diye konuştu. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Kafkas Üniversitesi'nde 2 Bin 315 Mezun Kep Fırlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement