Kars Kafkas Üniversitesi'nden Köy Çocuklarına Masal Parkı - Son Dakika
Güncel

Kars Kafkas Üniversitesi'nden Köy Çocuklarına Masal Parkı

Kars Kafkas Üniversitesi\'nden Köy Çocuklarına Masal Parkı

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, Proje Geliştirme dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde çocukları sevindirdi.

24.05.2016 01:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, Proje Geliştirme dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde çocukları sevindirdi.

Üniversite öğrencileri, merkez Çığırgan Köyü İlköğretim Okulunun 21 öğrencisini öğretmenleri ile birlikte Kars'ta misafir ederek, daha önce hiç gezmedikleri ve görmedikleri yerleri gezdirdi. Köy okulu öğrencileri ilk olarak 'Masal Parkı'nda unutulmaz anlar yaşadı. Burada salıncaklara binen, tahterevalli keyfi yaşayan, yakar top oynayan ve üniversiteli abileri ile birlikte türküler söyleyerek halaylar çeken öğrenciler oldukça neşeli dakikalar geçirdi.

Daha sonra üniversiteli öğrencilerle birlikte Masal Parkı'nda piknik havasında öğle yemeği yiyen ilköğretim okulu öğrencileri, kendileri için düzenlenen kültür gezisine katıldı. Kars Namık Kemal Evi önündeki Heykeltıraş Metin Doğrukartal tarafından yapılan minyatür Kars'ı gezen öğrenciler, bir an önce gerçeğini görmek için heyecanlandılar.

Tarihi Taş Köprü, Kars Kalesi, Evliya Camii, Kümbet Camii ve kent merkezindeki birçok tarihi dokuyu üniversiteli ağabeyleri ve öğretmenleri nezaretinde dolaşan öğrenciler, güzel gördükleri her noktada fotoğraf çekinerek anı ölümsüzleştirdiler. Son olarak Kars Müzesi'ni gezen minikler, Kars'ın bilmedikleri yüzünü tanıma fırsatı sağlayan üniversiteli ağabeylerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler. Projede yer alan Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden Fatih T., Amacımız Kars'ın köylerinde yaşayan ve daha önce Kars'ın güzelliklerini bilmeyen öğrenci kardeşlerimizi sosyal alanlara kazandırmak, sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktı. Bu anlamda Çığırgan Köyü'nden minik kardeşlerimizi misafir ettik ve çok eğlenceli vakit geçirdik. Hepsinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Bu da bizi oldukça mutlu etti diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Kafkas Üniversitesi'nden Köy Çocuklarına Masal Parkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement