Kars Kalesinin Minyatürü Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Kars Kalesinin Minyatürü Yapılıyor

Kars Belediyesi, atölyelerinde yaptırdığı kentteki tarihi yerlerin minyatürlerini yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyor.

04.04.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Belediyesi, atölyelerinde yaptırdığı kentteki tarihi yerlerin minyatürlerini yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyor.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin Namık Kemal Kültürevi'ndeki atölyede yapılan minyatür Kars maketlerine hayran kaldıklarını söyledi.

Kars'ın tarihi mekanlarını Namık Kemal Kültürevi'nde topladıklarına dikkati çeken Karaçanta, "Burayı ziyaret eden misafirlerimiz kenti gezmeden önce Kars'ın tarihi yerleri hakkında ön bilgiye sahip oluyorlar. Daha sonra buradan ayrılarak tarihi mekanları geziyorlar. Biz burada yapılan tarihi mekanların maketlerini misafirlerimize hediye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kars Belediyesi Namık Kemal Kütürevi'ndeki atölyede, Şehit Ebul Hasan Harakani Türbesi, Kümbet Cami, Taş Köprü, Tarihi Hamamlar, Anı Harabeleri gibi çok sayıda tarihi mekanın minyatürleri bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars Kalesinin Minyatürü Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement