Kars Kan Merkezi Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Kars Kan Merkezi Yoğun İlgi Görüyor

Kars Kan Merkezi Yoğun İlgi Görüyor

AK Parti 24. Dönem Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın girişimleriyle Kars’ta açılan Kan Merkezi’ne en çok 18 ve 24 yaş gruplarının ilgi gösterdiği ortaya çıktı.

07.10.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti 24. Dönem Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın girişimleriyle Kars'ta açılan Kan Merkezi'ne en çok 18 ve 24 yaş gruplarının ilgi gösterdiği ortaya çıktı.

Uzun yılardan beri yokluğu çekilen Kızılay Kan Merkezi'nin kentte faaliyete geçmesi vatandaşları memnun ederken, kan merkezine müracaat ederek kan bağışında bulunan vatandaşların yaşlarının 18 ile 24 arası olması ise dikkat çekti.

Haziran 2015 tarihinde Atatürk Caddesi'nde faaliyete geçen Kızılay Kan Merkezi'ne Kars'ın ihtiyacı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Kan Merkezi'nin kentte açılmasına vesile olanlara teşekkür ettiler.

Kan Merkezi'nin insan hayatında çok önemli yeri olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "Yıllarca Kars'ta Kan Merkezi'ne ihtiyaç duyuluyordu. Ne yazık ki bazı sebeplerde dolayı olsa gerek Karslıların kan merkezi talepleri hep göz ardı edildi. Oysa Kars'ın kan merkezine gereçten ihtiyacı vardı. Acil hastalara kan verilmesi, kan bulunması için Erzurum Kan Merkezi'nden uygun kanın gelmesini bekliyorduk. Çok şükür Kars Kan Merkezi'ne kavuşmuş oldu" dediler.

"AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLLERİ VE KIZILAY BAŞKANI ÇOK EMEĞİ VAR"

Kars'ta Kan Merkezi'nin açılmasında AK Parti 24. Dönem Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı'nın çok emeği olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Kan Merkezi'nin kurulmasında AK Parti Milletvekilleri ile Kızılay Başkanı Necati Dallı çok emek verdi. Uzun süre kan merkezinin yapılmasını gündeme getirdiler. İlgili yerlerle bağlantı kurdular. Uzun uğraşlar sonucu Kars'a kan merkezini getirdiler. Bizler Kars halkı olarak burada kan merkezinin açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Öte yandan Atatürk Caddesi üzerinde faaliyete geçen Kan Merkezi vatandaşlardan yoğun ilgisini görüyor. Caddeyi kullanan vatandaşlardan çoğu kan merkezi uğrayarak kan bağışında bulunuyor. Kan Merkezi'nde kan bağışında bulunanların 18 ile 24 yaş grubunun olması dikkat çekerken, en çok kan bağışında bulunanların ise bayanlar olduğu bildirildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Kan Merkezi Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement