Kars Milletvekilleri Kılıç ve Arslan, Şehitlerin Yoluna Taş Döşedi - Son Dakika
Yerel

Kars Milletvekilleri Kılıç ve Arslan, Şehitlerin Yoluna Taş Döşedi

Kars Milletvekilleri Kılıç ve Arslan, Şehitlerin Yoluna Taş Döşedi

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmaları yerinde görerek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

15.09.2014 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmaları yerinde görerek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Milletvekilleri Kılıç ile Arslan, çevre düzenlemesi ve iç alanları antezit taşı ile yapılarak tamamlanan Soğanlı Dağları'ndaki Tekçam Şehitliği, 90. Alay ve Dikenli Tabya Şehitliğini ziyaret eden vekiller ve beraberindeki heyet, incelemelerde bulundu.

Daha sonra şehitleri anma etkinliklerinin başlangıcı yeri olan Kızılçubuk bölgesinde yapımı devam eden 8,5 kilometrelik yürüyüş yoluna geçen vekiller, burada işçilerle beraber şehitler yoluna antezit taşı döşediler. Vekiller, ilçe merkezinde Kazım Karabekir Mahallesi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yaptırılan Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerinin yapılacağı tören alanındaki çalışmaları izledi.

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış'a hükümetleri tarafından önceki başbakan ve şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan döneminde başlayan ve birçok bakanlığın katkılarıyla 150 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Kılıç, "Şu anda insanlar, dağda taşta çalışıldığı için ne yapıldığını belki görmüyorlar ama Sarıkamış'ın her dağı taşında bir inşaat var ve bittiği zaman gerek göletiyle, barajıyla, anıtlarıyla, yollarıyla, toplama merkeziyle, gençlik merkeziyle, yurtlarıyla hepsini bir arada görecek inşallah. Buralar kutsal mekanlar ve buraya ülkenin her tarafından gelen her insan büyüklerini, dedelerini, bu ülkeyi bahşedenleri, canlarını hiçe sayanları, o yiğitlikleri yapan insanlar için her yıl buraya milyonlarca insan gelecek dua edecek. Ayrıca burada bu çalışmaları yapan, emeği geçen işçilere, herkese dua edecek. Biz de bir taş koyalım. Belki bir gün bize de dua eden olabilir diye. Allah yattıkları yerde utandırmasın, şehitlerimizin şefaatine hepimizi nail etsin inşallah" dedi.

Milletvekili Ahmet Arslan, sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını belirtti.

Arslan, "Ecdadımız donmak pahasına şehit olmuş. Niye? Vatan toprağını korumak adına. O anlamda hüzünleniyoruz. Ama gururlanıyoruz ki ecdadımız bu toprakları, bu vatanı bize bırakabilmek adına. Onların da kendi ecdatlarının mirasına sahip çıkabilmek adına donmayı göze alarak şehit olmuşlar. Olmuşlar ki bu topraklar bize vatan olmuş. Bunun için de gururluyuz. Biliyoruz ki denizler damlalardan oluşuyor, ormanlar birer fidanlardan oluşuyor. O yüzden herkes burada bir damla adına, bir fidan olmak adına katkı koyuyor. Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerinin 100. Yıl dönümünde bu. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Burada çalışan işçi arkadaşlardan, işi organize edenlerden has bel kader bizim katkımız varsa bizim tuzumuz varsa biz de bundan memnuniyet duyuyoruz. En başında sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimize müteşekkiriz.100. yılı ecdada layık bir şekilde anmak için Sarıkamış'ta, Kars'ta ne yapılması gerekiyorsa kesinlikle masrafına bakmadan hepsini yapıyorlar, yapıyoruz. Yol yapıyoruz, toplanma alanını yapıyoruz, tören alanını yapıyoruz, anıtı yapıyoruz, müzeyi yapıyoruz. Sarıkamış için ecdadın yadigarı, ecdadın emaneti topraklara daha iyi sahip çıkmak adına ne yapılması gerekiyorsa onları yapıyoruz. Onun için de mutluyuz, onun için de gururluyuz" diye konuştu.

AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan'ın Sarıkamış ziyaretine, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Özbey, Kars DSİ Şube Müdürü Serdar Kotan,İl genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul ve yönetim kulu üyeleri eşlik etti.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl anma etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının destek ve katkılarıyla sürdürülüyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Milletvekilleri Kılıç ve Arslan, Şehitlerin Yoluna Taş Döşedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement