Kars'ta 1 Yılda 4 Bin 105 Ameliyat - Son Dakika
Yerel

Kars'ta 1 Yılda 4 Bin 105 Ameliyat

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma Uygulama Merkezi'nde 1 yılda 4 bin 105 ameliyat yapıldı.

03.01.2013 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma Uygulama Merkezi'nde 1 yılda 4 bin 105 ameliyat yapıldı.

Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya, merkezin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı'ndan itibaren yeni binalarında hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Hastanede 22 profesör, 3 doçent, 48 yardımcı doçent, 5 uzman araştırma görevlisi ve 36 araştırma görevlisinin çalıştığını ifade eden Kaya, hastanenin 250 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "İlk olarak 70 doktorla başladık, şu anda doktor sayımız 114. Yönetime geldiğimizde hastanede 22 doktor bulunuyordu. Bu 22 doktordan 4 profesörümüz vardı, ama şu anda 22 profesörümüz var" dedi.

Hastanede 118 hemşirenin görev yaptığını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"22 anabilim dalında hizmet veriyoruz. 2012 Ocak ayından itibaren aralarında anjiyo, yoğun bakım, acil servis, patoloji ve kan merkezinin de bulunduğu üniteler açtık. 4 servisimiz aktifti şu anda 16 servisimiz aktif. Son bir yılda hastanemize başvuran hasta sayısı 167 bin 665. Bu hastalardan 5 bin 567'sına yataklı tedavi hizmeti sunduk. 4 bin 105 hastamızı da ameliyat ettik."

KAÜ Rektörü Prof Dr. Sami Özcan da, hastanenin gelişim sürecini iyi bildiklerini belirterek, hastanenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Devletin kendilerine sağladığı imkanları iyi değerlendirdiklerini anlatan Özcan, "Buradaki arkadaşlarımızın özverisiyle bu hastanemiz bu seviyelere geldi. Tabii ki eksiklerimiz çok fazla. Bundan sonrası için yapmamız gereken çok önemli işler var. Hala hizmet alımımız devam ediyor. Bunlardan hiçbiri olmadan işler rayında gitmiyor. Dişlilerden biri eksik olunca doğru düzgün bir yere gelemiyor sunuz. Daha işin başındayız. Hastanemiz kuruldu, faaliyetlerine devam ediyor ama hepimize düşen çok daha önemli görevler var diye düşünüyorum" diye konuştu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof Dr. Hidayet Metin Erdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Çitil ile akademisyenler katıldı.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta 1 Yılda 4 Bin 105 Ameliyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement