Kars'ta 8 Mart Kadınlar Günü Kermesi - Son Dakika
Yerel

Kars'ta 8 Mart Kadınlar Günü Kermesi

KARS (İHA) – Kars’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Vali Günay Özdemir’in eşi Nurcan Özdemir öncülüğünde kermes düzenlendi.

08.03.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS (İHA) – Kars'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Vali Günay Özdemir'in eşi Nurcan Özdemir öncülüğünde kermes düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen kermesin açılışını Kars Valisi Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, eşi Figen Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan yaptı. Açılışın ardından KAÜ'ye bağlı yüksekokullarda öğrenim gören öğrencilerin yapmış oldukları el sanatları, Kars merkez ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin çalışmaları, Kadın Konuk Evi'ndeki çalışmalar ve İl Müftülüğü bünyesinde açılan Kur'an Kurslarındaki çalışmaların sergilendiği kermes protokol üyelerince gezildi.

Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir ile Başkan Murtaza Karaçanta'nın eşi Figen Karaçanta, kermesteki stantları tek tek gezip kadınlara çeşitli hediyeler vererek Kadınlar Günü'nü kutladı. Özdemir ve Karaçanta, kadınların hazırladığı yöresel yiyeceklerden tattı.

Vali eşi Nurcan Özdemir, "8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü'nde kadınlarımız bütün emeklerini el işlerini getirmişler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Hepsi de çok güzel, çok özel, hepsi ayrı ayrı değerli. Bu vesileyle Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.

Özdemir, "Biliyorsunuz burada 5 ayrı etnik kökenimiz var. Hepsi bir arada kardeşçe bir kaynaşma, birliktelik olsun, güzellik, hoşluk olsun diye bir araya geldik. İnşallah gerçeğe kavuşur. Gerçeğe ulaşır, zaten Kars'ımız çok güzel, birliktelik, bütünlük var Kars'ımızda. Rabbim bozmasın hep böyle devam etsin inşallah" diye konuştu.

Kadınlar Günü dolayısıyla açılan kermese, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kafkas Üniversitesi, Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu, Kadın Sorunları Merkezi Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü de katkı sağladı.

Kermeste, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 'Kadın Sorunları ve Çözüm Önerileri Masası' kurularak, kadın hakları ve önleyici tedbirler hakkında bilgi verildi. Sağlık İl Müdürlüğü'nce de kadın hastalıkları hakkında bilgilendirme yapılıyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta 8 Mart Kadınlar Günü Kermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement