Kars'ta Akak Projeleri İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Akak Projeleri İçin Protokol İmzalandı

Ardahan, Kars, Artvin Kalkınma Projesinin (AKAK) Kars'ta uygulayacağı yayla yolları altyapı iyileştirmesi ve hayvan içme suyu çalışmaları için protokol imzalandı.

19.02.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan, Kars, Artvin Kalkınma Projesinin (AKAK) Kars'ta uygulayacağı yayla yolları altyapı iyileştirmesi ve hayvan içme suyu çalışmaları için protokol imzalandı.

Vali Günay Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonda projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Kars'ta bazı köy, mera veya yaylalardaki hayvan içme suyu ve yaylalara erişim yolları ile ilgili yapılacak altyapı çalışmalarının ilgili bakanlık adına İl Özel İdaresi üzerinden gerçekleşeceğini söyledi.

Özdemir, hayvan içme suyu çalışmalarının Selim, Sarıkamış ve Arpaçay ilçelerinde yürütüleceğini ve toplam maliyetinin ise 850 bin lira olduğunu belirterek, "Bu çalışmalar, Selim ilçesinde Beniahmet, Akçakale, Yalnızçam, Gelinalan, Karahamza köylerinde, Arpaçay ilçesinde Doğruyol, Gediksatılmış ve Tomarlı köylerinde, Sarıkamış ilçesinde ise Yeniköy, Güllüce, Uzungazi köylerinde olmak üzere toplam 11 köyde yapılması planlanmıştır" diye konuştu.

Çalışmaların yürütüleceği 11 köyün toplam hane sayısının bin 364, toplam büyükbaş hayvan sayısının ise 25 bin 787 olduğuna dikkati çeken Özdemir, sayısal olarak bakıldığında ise yapılacak çalışmaların ne kadar fayda sağlayacağının net olarak görüldüğünü kaydetti.

Daha sonra Özdemir, AKAK Koordinatörü Ümit Mansız, Özel İdare Genel Sekreter Vekili Vali Yardımcısı Akif Pektaş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün protokol imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Akak Projeleri İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement