Kars'ta Araçların Teröristlerce Ateşe Verilmesi - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Araçların Teröristlerce Ateşe Verilmesi

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, Kağızman ilçesinde yol kesen teröristlerin 13 aracı ateşe vermesine ilişkin, "Bu olaylar Türkiye'ye yönelik operasyonlara işaret ediyor.

22.07.2015 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, Kağızman ilçesinde yol kesen teröristlerin 13 aracı ateşe vermesine ilişkin, "Bu olaylar Türkiye'ye yönelik operasyonlara işaret ediyor. Türkiye dışındaki güçlerin Türkiye'ye yönelik oyunları çerçevesinde gerçekleştirilen olaylar olarak ortaya çıkıyor" dedi.

Uçum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kağızman'da gerçekleştirilen eylemin terör ve şiddet yöntemiyle hükümranlık oluşturma çabası olduğunu söyledi.

Terör ve şiddet yoluyla hükümranlık oluşturma çabalarının kesinlikle başarısızlığa uğrayacağını belirten Uçum, "Demokratik siyaset imkanlarından yararlanarak meclise girmek, Türkiye'deki her pozisyona talip olmak mümkünken, Türkiye'nin tamamı açısından demokratik siyaset yöntemleriyle Türkiye'deki demokrasiyi geliştirmek ve buna katkıda bulunmak mümkünken hem bu yöntemleri kullanıp hem de terör ve şiddet yöntemleriyle siyaset yaptığını iddia etmek hem tutarsızlıktır hem siyasi ahlaka ve etiğe uymaz. Bu olaylar, Türkiye içi bir mücadeleye işaret etmiyor. Bu olaylar Türkiye'ye yönelik operasyonlara işaret ediyor. Türkiye dışındaki güçlerin Türkiye'ye yönelik oyunları çerçevesinde gerçekleştirilen olaylar olarak ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Uçum, Türkiye'nin bütün bileşenleriyle aslında yeniden sınırların çizilmesi operasyonuna karşı ortak bir irade geliştirme gücüne sahip olduğuna dikkati çekerek, HDP ve HDP'ye yakın sivil toplum örgütlerinin ya da diğer politik çevrelerin artık terör ve şiddeti bir siyasal mücadele aracı olarak tanımadıklarını ve meşru görmediklerini yüksek sesle, güçlü ve samimice ifade etmek zorunda olduğunu vurguladı.

Türkiye toplumunun bütün kimlikleriyle Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla, Ermeni'siyle, Rum'uyla, Gürcü'süyle bütün kimlikleriyle bütün dinsel, etnik kimlikleriyle bir Türkiye milleti oluşturma süreci yaşadığının altını çizen Uçum, "Yüz yıl sonra, yüz yıl önce sadece etnik bir kimliğe dayalı uluslaşma süreci bugün bütün etnik kimlikleri, bütün dinsel kimlikleri kapsayan, hepsinin asli unsur olduğu, hepsinin eşit unsur olduğu bir milletleşme süreci olarak ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Uçum, bugün aslında Türk toplumunun bütün bu çeşitliliğiyle bir Türk milleti oluşturma yolunda ilerlediğini ifade eden Uçum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bu oluşum süreci tamamlanırsa Türkiye Orta Doğu'da, Avrupa'da, genel ve küresel dünyada geri dönülmez bir biçimde çok büyük bir güç haline dönüşecek. Türkiye'nin bu bütün kimlikleriyle Türkiye milleti oluşturma sürecini engellemeye çalışan güçler seçimden önce olduğu gibi seçimden sonrada terör ve şiddeti esas alan operasyonlara devam ediyorlar. Aynı olay Suruç'ta yaşandı, Adıyaman'da askerlerimize yönelik saldırı oldu, bir askerimiz şehit oldu, Şanlıurfa'da iki polis memuru başından vurulmuş şekilde bulundu, Kağızman'da tırlar, araçlar yakıldı. Aynı şekilde Kars'ın çeşitli yerlerinde terör, şiddet, baskı yöntemleriyle yıldırma politikaları uygulanıyor. Bu uluslararası operasyonların parçası olan bu olaylarla Türkiye'nin geleceğine yönelik dizaynlar, tasarımlar hayata geçirilmeye çalışılıyor."

Türkiye'de bir demokrasi koalisyonunun var olduğunu belirten Uçum, "Demokrasi koalisyonunun merkezinde halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ve AK Parti var. Bu demokrasi koalisyonunun AK Parti dışındaki bileşenlerinin de çok güçlü bir şekilde sesini yükseltmesi gerekiyor. Türkiye'nin toplumsal açıdan birlikten başka, siyasi açıdan demokratik siyasetten ve meşru siyasetten başka, toplumun iradesini esas alan siyasetten başka seçeneği yoktur" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Araçların Teröristlerce Ateşe Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement