Kars'ta Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Bordro Yakma Eylemi

Kars\'ta Bordro Yakma Eylemi

Türkiye Kamusen tarafından Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At Heykeli önünde yapılan basın açıklamasında bordrolar yakıldı.

15.01.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamusen tarafından Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At Heykeli önünde yapılan basın açıklamasında bordrolar yakıldı.

At Heykeli önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, "2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır.Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır.İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,5; mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken; maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir" dedi.

Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür diyen Şimşekler, "İktidar 2013'te enflasyon hedefini yüzde 5,3 olarak belirlemiş ve maaşlara bu plana göre zam yapmıştır.2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise yüzde 7,4 olmuştur. Bu oran TÜİK'in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2013'te gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde 10,5'i; 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69'u bulmaktadır. Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından grup yanlarında getirdikleri bordroları yakatı. Grup daha sonra sessizce ayrıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement