Kars'ta Esnaftan Teröre Ortak Tepki - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Esnaftan Teröre Ortak Tepki

Kars\'ta Esnaftan Teröre Ortak Tepki

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (KARSESOB) bağlı esnaflar, ”Hepimiz Kardeşiz” afişlerini iş yerlerinin camlarına asarak teröre tepki gösterdiler.

17.09.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (KARSESOB) bağlı esnaflar, "Hepimiz Kardeşiz" afişlerini iş yerlerinin camlarına asarak teröre tepki gösterdiler.

Kars'ta 16 oda başkanlığının bağlı olduğu KARSESOB, oda başkanları ile birlikte Kazımpaşa Caddesi'nden başlayarak iş yerlerinin camlarına "Hepimiz Kardeşiz" afişlerini asarak son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadılar. KARSESOB Başkanı Adem Burulday, Kars'ta herkesin birbirinden kız alıp kız verdiği ve etle tırnak gibi olduğunu söyledi. Burulday, "Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu'nun başlatmış olduğu "Hepimiz Kardeşiz" projesine bizde Kars Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı olarak başkanlarımızla beraber bu broşürleri bütün esnaflarımızın iş yerlerine asmak için bugün seferber olduk. Çünkü bildiğiniz gibi Türkiye'de 8 Haziran'dan bu zamana kadar bayağı şehit verdik. Bu arada şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Sarıkamış'taki kayak tesislerine yapılan saldırıyı da kınadığını ifade eden Başkan Adem Burulday, "Bütün oda başkanlarım ile beraber, "Hepimiz Kardeşiz" burada herkesin elini taşın altına koyması için mücadele edeceğiz. Çünkü Sarıkamış'ta olan olay, bütün Karslıya olmuştur. Kars esnafına olmuştur. Çünkü turizm gelmediği için yapılsa bile, devlet imkanlarıyla yapılabilir. Turist endişe taşıdığı için gelmez. Sıkıntı yaşayacak esnaflarımız, ondan dolayı herkesin elini taşın altına koyması lazım. Biz elimizi değil, gövdemizi koymaya razıyız. Yeter ki bu kan dursun. Hepimiz kardeşiz, kardeş kalacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni de hiç kimse bölemez. Biz çünkü kardeşiz" diye konuştu.

Kars'ta herkesin kan bağı olduğunu hatırlatan KARSESOB Başkanı Adem Burulday, "Burada herkes kardeştir. Burada Kürt'ü, Laz'ı, Azeri'si, Terekeme'si, yerlisi birbiriyle kız almış, kız vermiş, kan bağları birbirine bağlantılıdır. Hiç kimse bu kardeşliğimizi bozamaz" ifadelerini kullandı.

KARSESOB Başkanı Adem Burulday, daha sonra beraberindeki oda başkanlarıyla birlikte kentte bütün cadde ve sokaklarda bulunan iş yerlerini ziyaret ederek "Hepimiz Kardeşiz" afişlerini astı. Burulday ve beraberindekiler birlik, baraberlik mesajları verdiler. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Esnaftan Teröre Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement