Kars'ta Hdp ve Dbp Binalarında Alternatif Mahkemeler Kurulmuş - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Hdp ve Dbp Binalarında Alternatif Mahkemeler Kurulmuş

KARS'ta PKK/KCK operasyonu kapsamında HDP ve DBP il, ilçe yeni ve eski başkanlarından oluşan 14 kişi tutuklandı.

30.12.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS'ta PKK/KCK operasyonu kapsamında HDP ve DBP il, ilçe yeni ve eski başkanlarından oluşan 14 kişi tutuklandı. Tutuklananların HDP- DBP binalarını kullanarak, vatandaşların adli makamlarla irtibatlarını ortadan kaldırıp kendi alternatif yargı örgütlendirmesini oluşturdukları öne sürüldü.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada geçen 2 Aralık günü Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Digor İlçe Emniyet Amirliğince ortaklaşa yürütülen eş zamanlı operasyonda 19 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan 5'i adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, DBP İl Eşbaşkanları Y.Ç. ve Ö.F., HDP İl Eşbaşkanı S.S., HDP Digor İlçe Eşbaşkanı E.B., DBP Kağızman İlçe Eşbaşkanları A.B. ve B.Y., HDP Kağızman İlçe Eşbaşkanı A.S., DBP İl Genel Meclis Üyesi M.D, DBP Kağızman Belediye eski Başkan Yardımcısı Ç.Ö., DBP Kars İl Eski Eşbaşkanı Ş.M., DBP Kağızman İlçe Eski Eşbaşkanı K.A. HDP Kağızman İlçe Eski Eşbaşkanı T.G., DBP Kağızman ilçe teşkilatında yönetim kadrosunda görevli M.K. ve R.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KENDİ YARGI ÖRGÜTLENMELERİNİ KURMUŞLAR

Valilik açıklamasında tutuklananların PKK/KCK terör örgütünün sözde demokratik özerliğin inşası kapsamında il ve ilçelerdeki HDP-DBP binalarını kullanarak vatandaşların adli makamlarla irtibatlarını ortadan kaldırıp kendi alternatif yargı örgütlendirmesini oluşturdukları kaydedildi. Şüphelilerin, taraflar arasındaki borç- alacak anlaşmazlığı, kız kaçırma, kavga gibi olaylara müdahil olup, ülkemizdeki mevcut yargı sistemini devre dışı bırakarak örgütün sözde yargı ayağını (adalet komisyonları) oluşturdukları belirtildi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Hdp ve Dbp Binalarında Alternatif Mahkemeler Kurulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement