Kars'ta Hurdacıdan 40 Bin Tl.'lik Çalıntı Hurda Çıktı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Hurdacıdan 40 Bin Tl.'lik Çalıntı Hurda Çıktı

Kars'ta durumundan şüphelenilen hurdacıdan çeşitli kamu kurumlarına ait toplam değeri 40 bin TL.olan çalıntı hurda ele geçirildi.

10.10.2013 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta durumundan şüphelenilen hurdacıdan çeşitli kamu kurumlarına ait toplam değeri 40 bin TL. olan çalıntı hurda ele geçirildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Yeni Sanayi Bölgesi'de bir hurdacıda, demiryolu raylarının, kamyona yüklendiğini görmeleri üzerine yapılan çalışmalarda, söz konusu hurdacı dükkanı önünde bir kamyon kasasında bulunan vinç'i kullanan şüpheli C.Ö. hurdacı dükkanını bahçesi içerisinde bulunan DDY'ye ait demir traversleri, bir TIR'a yüklediği görülmüş, bahçe içerisinde aynı malzemelerden çok sayıda bulunduğu ve söz konusu demir traverslerin çalıntı olabileceği değerlendirilerek Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda hurda dükkanı müştemilatında yapılan detaylı araştırmada; bahçe içinde ve TIR'a yüklenmiş halde bulunan ve DDY'ye ait olduğu değerlendirilen;10 ton kesilmiş ve bütün vaziyette demir travers, 35 adet 2,5 metre uzunluğunda Omega levha direği, 9 adet T33B tehlikeli viraj levhası, 2 adet 2 metrelik oto korkuluk bariyeri, 1 adet Selim İlçesi Bozkuş Köyü meskun mahal levhası, 43 adet rögar kapağı, 16 adet rögar kapağı altlığı, 6 adet yağmur ızgarası,

5 adet yağmur ızgarası altlığı, 1 adet üzerinde TCK ibareleri bulunan canavar tabir edilen demir kesme makinesi, 26 adet yarım rögar kapağı ve 25 adet rögar kapağı altlığı elegirildi. Ele geçirilen malzemelere el koyan polis, olayla ilgili şüpheli R.U., A.Ö. ve C.Ö.'yü gözaltına aldı.

Polisin yaptığı çalışmada ele geçirilen malzemelerin Kars Karayolları 181. Şube Şefliği, Kars Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, Devlet Demir Yolları Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve Karayollarına taşeron olarak iş yapan bir firmaya ait olduğu tespit edildi.

Piyasa değeri yaklaşık 40 bin TL. olan malzemeler, ilgili kurumlara teslim edildi.

Öte yandan kamu kurumundan hırsızlık olayı ile ilgili gözaltına alınan şüpheliler R.U., A.Ö. ve C.Ö. gözaltına alındı, Olayla ilgili olarak tahkikatın devam ettiği kaydedildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Hurdacıdan 40 Bin Tl.'lik Çalıntı Hurda Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement