Kars'ta Karakurt- Kağızman Yolunun Açılması İçin Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Karakurt- Kağızman Yolunun Açılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Kars\'ta Karakurt- Kağızman Yolunun Açılması İçin Çalışmalar Sürüyor

PKK'lı teröristlerin 10 günde 2 kez kestiği Kars'ın Karakurt ile Kağızman karayolu, 1 Ağustos 2015 tarihinden bu yana ulaşıma kapalı. Bu nedenle Erzurum yönünden Iğdır'a gitmek isteyenler Kars- Digor güzergahını kullanmak zorunda kalıyor.

07.09.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'lı teröristlerin 10 günde 2 kez kestiği Kars'ın Karakurt ile Kağızman karayolu, 1 Ağustos 2015 tarihinden bu yana ulaşıma kapalı. Bu nedenle Erzurum yönünden Iğdır'a gitmek isteyenler Kars- Digor güzergahını kullanmak zorunda kalıyor. Vali Günay Özdemir, "Karakurt- Kağızman yolunun kapalı olmasının sebebi, oradaki köprüyü uçurdular. Karakurt- Kağızman yolundaki çalışmalarımız bitmek üzere" dedi. Sarıkamış yakınındaki Karakurt ile Kağızman arasındaki 64 kilometrelik vadide teröristler, 21 ve 31 Temmuz geceleri iki ayrı eylem yaptı. Aras Nehri kenarından geçen karayoluna Karakurt vadisini çevreleyen dağlardan inen teröristler, yolda barikat ve hendek kazarak ulaşımı engelledi. İlk eylemde 8 TIR, 2 kamyon ve 2 otomobili yakan 20 kişilik terörist grup, 31 Temmuz günü de ulaşımı sağlayan köprüyü havaya uçurdu. Bunun üzerine karayolu, 1 Ağustos 2015 gününden itibaren ulaşıma kapatıldı. Erzurum'dan Kağızman üzeri Iğdır'a gitmek isteyenleri Karakurt'ta işaret ve levhalarla uyarılıyor ve Sarıkamış- Kars- Digor- Kağızman karayolunun kullanılması isteniyor.

'TERÖR ÖRGÜTÜ HİZMETİN DÜŞMANI'

Kağızman- Karakurt karayolunun ne zaman trafiğe açılacağı yönündeki soruları yanıtlayan Vali Günay Özdemir şöyle dedi: "Karakurt- Kağızman karayolunun kapalı olmasının sebebi; oradaki köprüyü uçurdular. Terör örgütü vatandaşa giden hizmetin düşmanı olduğu için vatandaşa hizmet anlamındaki bütün faaliyetlerimizi engellemeye çalışıyor. Karakurt- Kağızman yolundaki çalışmalar tamamlanmak üzere. En kısa zamanda orayı da faaliyete geçireceğiz."

Karakurt- Sarıkamış karayolunun da geçen 5 Eylül günü PKK'lı teröristler tarafından kesildiğini anımsatan Vali Özdemir şunları söyledi:

"Teröristler, Sarıkamış-Karakurt arasında yol çalışması yapan 3 kamyonu yaktılar. Bunlar Kars'a yapılan hizmetleri engelleme yönündeki çalışmalarıdır. halkın menfaatine dönük bütün çalışmaları engellemeye yönelik faaliyetler. Onun için temelde bunlar halka düşman ve hizmetlere düşman kesim. Onun için ben halkımızın bunu bilmesini ve buna göre de tavır almasını bekliyorum. Devlet olarak operasyonlar devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Karakurt- Kağızman Yolunun Açılması İçin Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement