Kars'ta Kış Lastiği Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Kış Lastiği Uygulaması

Kars\'ta Kış Lastiği Uygulaması

1 Aralık itibarıyla zorunlu olan kış lastiği uygulaması yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da başladı.

01.12.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Aralık itibarıyla zorunlu olan kış lastiği uygulaması yurt genelinde olduğu gibi Kars'ta da başladı. Bölge Trafik önünde uygulama yapan trafik ekipleri sürücüleri uyararak araçların kış lastiklerini kontrol etti. Bazı sürücülere ise cezai işlem uygulandı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kış lastiğinin zorunlu hale gelmesinin ardından uygulama yaptı. Bölge Trafik önünde trafik ekiplerince yapılan uygulamada araçlar tek tek durdurularak, ehliyet, ruhsat kontrol edildi. Trafik polisleri daha sonra kış lastiği uygulaması konusunda sürücüleri uyararak lastiklerini kontrol etti. Bazı sürücülere ise cezai işlem uygulandı.

Kış lastiği uygulamasıyla ilgili açıklamada bulunan Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Serdar Yener, "2012 yılında çıkan kanun hükmü kapsamında 1 Aralık, 1 Nisan tarihleri arasında 4 ay süreyle yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlar üzerinde kış lastiği bulundurma zorunluluğu başlamış bulunmakta. Biz de bugün itibariyle 1 Aralık tarihi itibariyle Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler olarak denetimlerimize başlamış bulunmaktayız" dedi.

"Şartları taşımayan araçların sürücülerine ceza uyguluyoruz"

Yener, "Kış lastiği hem lastik yanaklarında, MVS yani çamur ve karda kullanılabilecek tipte olması, lastiklerin ayrıca 4 milim diş kalınlığına sahip olması gerekiyor. Bu şartları taşımayan lastiklere, otomobillerde sürücülere, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda ise araç sahiplerine ceza uyguluyoruz" diye konuştu.

Denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Serdar Yener, "Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda bu cezanın miktarı 602 TL. Diğer otomobillerde ise Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 30'ncu maddesine göre bu yıl itibariyle 92 TL olarak idari para cezası uyguluyoruz" ifadelerini kaydetti.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde başlatılan uygulamada araçlarına kış lastiği takmayan sürücülere 602 TL ceza kesildi. Kar yağışı altına yapılan uygulamada trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denetimlerin aralıksız devam edeceği öğrenildi.

'Paşa' muhabire zor anlar yaşattı

Öte yandan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önündeki 'kış lastiği' uygulamasında trafik polislerinin 'Paşa' ismini verdiği yavru köpek İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Işık Çapanoğlu'na zor anlar yaşattı. Uygumayı görüntülemeye çalışan Çapanoğlu'nun paçasından tutan paşa, fotoğraf çekmesi engelledi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Kış Lastiği Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement