Kars'ta Köylere Gelir Getirecek Ceviz Ağaçları Dikiliyor - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Köylere Gelir Getirecek Ceviz Ağaçları Dikiliyor

Kars\'ta Köylere Gelir Getirecek Ceviz Ağaçları Dikiliyor

Kars Orman İşletme Müdürlüğü köylere gelir sağlaması için ceviz ağacı dikimine başladı.

08.04.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Orman İşletme Müdürlüğü köylere gelir sağlaması için ceviz ağacı dikimine başladı. İlk 3 bin ceviz ağacının dikilmesi için Oğuzlu Köyü'ne giden Vali Günay Özdemir, fidanları kadınlara emanet etti. Vali Özdemir, "Fidanların bakımını 3 yıl Orman İşletme Müdürlüğü yapacak. Daha sonra ceviz ağaçları köylülere paylaştırılacak" dedi.

Merkeze 25 kilometre uzaklıkta, 50 hane ve 300 nüfuslu Oğuzlu Köyünde düzenlenen Ceviz fidanı dikim töreni için gelen Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, Kars Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Tanış davul- zurna ile karşılandı. Hayvancılıkla geçimlerini sağlayan ve bundan böyle ceviz üretip satarak ek gelir elde edecek köylüler, büyük bir sevinç ve heyecanla Vali Özdemir ile beraberindekileri alkışlayarak 'hoş geldiniz' dediler.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törende konuşan Vali Günay Özdemir, Orman ve Su İşleri Bakanlığının ceviz yetiştirme projesine büyük önem verdiğini bildirdi. Bakan Veysel Eroğlu'nun Kars'a gelişinde bölgede gelir arttırıcı fidan dikimi ile ilgili çalışmalar yapılması yolunda talimat verdiğini anlatan Özdemir, durumu uygun olan köylerde ceviz fidanı dikeceklerini belirtti.

Cevizlerin 3 yıl bakımını orman işletme müdürlüğünün yapacağını, 3 yılın ardından ceviz ağaçlarının köylülere paylaştırılacağına dikkati çeken Vali Özdemir, "Ceviz bu bölgede yeetişen en iyi ağaçlardan birisi. Köyünüze iyi bir gelir kaynağı olacak inşallah. Cevizin gelirini paylaşılacak. Ama gözünüz gibi bakacaksınız. Siz bakarsanız olur. Çünkü bilindiği gibi köyde erkekler genelde şehre giderler iş, güçle uğraşır burada durmazlar. Onun için bu işin sahibi siz kadınlar olacaksınız. Fidanların bakımı ve korunmasını kadınlara emanet ediyorum" diye konuştu.

Kadınlar da Vali Özdemir'e söz vererek fidanların kendilerine emanet edilmesinden memnunluk duyduklarını belirttiler. Konuşmaların ardından 3 bin ceviz fidanının dikimi gerçekleştirildi. Vali Özdemir fidanları vatandaşlarla birlikte dikti ve can suyunu ise çocuklarla birlikte verdi. Oğuzlu köyünden 86 yaşındaki Ziyettin Yıldırım da törende yazdığı şiirini okudu. Vali Özdemir Ziyettin Dedeye sarılarak bu güzel duyguları için teşekkür etti. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Köylere Gelir Getirecek Ceviz Ağaçları Dikiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement