Kars'ta Seçim Sonuçlarına Yapılan İtiraz - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Seçim Sonuçlarına Yapılan İtiraz

Kağızman ilçesinde, BDP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazın ardından oyların yeniden sayılması sonucu MHP ile BDP arasında 221 olan oy farkı 152'ye düştü Bu sonuçla MHP'den Kağızman Belediye Başkanı seçilen Nevzat Yıldız, İlçe Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı.

03.04.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Kağızman ilçesinde, BDP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazın ardından oyların yeniden sayılması sonucu MHP ile BDP arasında 221 olan oy farkı 152'ye düştü. Bu sonuçla MHP'den Kağızman Belediye Başkanı seçilen Nevzat Yıldız, İlçe Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı.

BDP Kağızman İlçe Teşkilatı, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından seçim günü ilçeye göreve giden polis ekiplerinin oylarını orada oy kullandığını iddia ederek sandıkların yeniden sayılması için ilçe seçim kuruluna başvurması nedeniyle ilçe merkezinde 44 sandığın yeniden sayılmasına karar veren İlçe Seçim Kurulu, sandıkların sayımını tamamladı.

Sayım sonucunda 30 Mart günü 3 bin 648 oy alarak resmi olmayan sonuçlara göre Kağızman Belediye Başkanı seçilen MHP adayı Nevzat Yıldız'ın oyu 3 bin 657'ye, 3 bin 427 oy alan BDP adayı Mehmet Alkan'ın oyu ise 3 bin 505'e yükselirken, 2 bin 40 oy alan AK Parti adayı Fesih Altay'ın oyu 2 bin 32'ye düştü.

MHP İlçe Başkanı Cengiz Sakinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BDP İlçe Teşkilatı'nın oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulunduğunu anımsatarak, "Kağızman'da yapılan seçim sonrası bazı sandıklarda sıkıntı olduğu ve görevli kişilerin oy kullandıkları yönünde bir itiraz oldu. Tabii ki bu itiraz her vatandaşın görevidir, herkesin de buna saygı göstermesi lazım" dedi.

İlçe merkezinde 44 sandıktaki oyların pazartesi gününden itibaren sayıldığını ve sayma işleminin sona erdiğini dile getiren Sakinci, "İkinci sayımda herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadı. Tüm parti mensubu arkadaşlarımız oradaydı, sayımı hep beraber yaptık. Sonuçlarda fazla bir değişiklik olmadı. Hepimiz kardeşiz, arkadaşız. Bu ilçe hepimizin sağduyulu olmamız gerekir" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'ta Seçim Sonuçlarına Yapılan İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement