Kars'ta Selde Mahsur Kalan 9 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Selde Mahsur Kalan 9 Kişi Kurtarıldı

Kars\'ta Selde Mahsur Kalan 9 Kişi Kurtarıldı

Kars'ın Selim ve Sarıkamış ilçelerine bağlı köylerde sağanak yağmurun ardından Selde mahsur kalan 9 kişi AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

31.08.2014 18:37  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Selim ve Sarıkamış ilçelerine bağlı köylerde sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle birçok ev ve işyeri ile tarım alanı su altında kaldı, bir köprü yıkıldı, bazı araçlar sel sularına kapılarak metrelerce sürüklendi. Selde mahsur kalan 9 kişi ise AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmurula oluşan sel, Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Karakurt Köyü'nde büyük hasara yol açtı. Yüksek tepelerden gelen sel, beraberinde getirdiği dev kayaları ev ve işyerleri ile karayoluna taşıdı. Birçok işyeri kullanılamaz hale gelirken Karakurt-Erzurum-Kars karayolu da bir süre ulaşıma kapandı.

İhbarı alan Kars AFAD, İl Özel İdare, karayolları ekipleri ve jandarma olay yerine gitti. Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz ile AFAD Kars İl Müdürü Oktay Ayğan olay yerinde incelemelerde bulundu. Sel nedeniyle ev ve iş yerleri kullanılamaz hale gelirken, bazı binaların çatılarının uçan sac tabakaları araçlara zarar verdi. Sel sularının sürüklediği traktör ve otomobiller toprağa gömüldü. TEDAŞ ekipleri aşırı fırtınadan dolayı hasar gören hatları onararak kısa süre içinde köye elektrik verirken, karayolları da çalışmalarını tamamlayıp kapanan yolu trafiğe açtı.

Selim İlçesi'nde de etkili olan sağanak yağura bağlı sel nedeniyle Akçakale, Yukarı ve Aşağı Damlapınar köylerini bağlayan bir köprü sel nedeniyle yıkıldı. Selim ve Sarıkamış'ta toplam 31 işyeri, 9 ev, 6 depo, 5 ahır, 3 samanlık, 1 değirmen, 1 ambar zarar gördü.

Selim'in Bölükbaşı Köyü'nde mahsur kalan Nazlı Karadağ ile Gelinalan Köyü'nde mahsur kalan Ahmet Doğan ve 7 kişilik ailesi AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Müdür Oktay Ayğan, ihbarı alır almaz hızlı bir şekilde hareket ettiklerini, can kaybının ve yaralanmanın olmamasına sevindirici olduğunu bildirdi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Selde Mahsur Kalan 9 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.


Advertisement