Kars'ta Sürücü Kurslarına Kadınlar Yoğun İlgi Gösteriyor - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Sürücü Kurslarına Kadınlar Yoğun İlgi Gösteriyor

Kars\'ta Sürücü Kurslarına Kadınlar Yoğun İlgi Gösteriyor

Kars’ta sürücü kurslarına başvurarak ehliyet almak isteyen kadınların sayısında yüzde 30 artış olduğu belirtildi.

15.02.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta sürücü kurslarına başvurarak ehliyet almak isteyen kadınların sayısında yüzde 30 artış olduğu belirtildi.

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, Kars'ta kadınların son yıllarda ehliyet almak için sürücü kurslarına başvuru sayılarında önemli artış olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, "Özellikle son yıllarda, son 5 yılda trafikte bayan sayısı artmaktadır. Erkeklere göre eskiden yüzde 10, yüzde 15 seviyelerdeyken, şimdi yüzde 30, yüzde 35 seviyelerine çıkmış bulunmaktadır. Geçmişte 100 kişiden 90'ı erkek iken şimdi yaklaşık 100 kişiden 40'ı bayan. Bunun da sebebi artık günümüzde hem sosyal hayattaki değişiklik, hem de ekonomik hayattaki değişiklik, hem de kültürel alandaki değişiklikler bunda rol alıyor. Sosyal hayattaki değişiklik bayanların sorumluluklarının artması, toplumsal yaşama daha çok katkı sunmaları, eskiden kadınlar sadece ev hanımı statüsündeydi. Şimdi çalışan üreten, bir yerlere yetişmesi gereken, bir yerlerden bir şeyler alması gereken kadın konumuna gelince bunun bir parçası olarak ulaşım alanında kadınların katkısı ve sayısı artmaktadır" dedi.

"KADINLAR DAHA PAYLAŞIMCI"

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, trafikte kadınların erkeklere göre daha paylaşımcı olduklarını kaydetti.

Ceyhan, "Kadınların sayısının artmasını objektif olarak değerlendirirsek, artı veya eksileri ne olabilir? Bir çok kesimde işte kadınlar trafiği aksatıyor. Yönündeki görüşler oluyor. Ben bu görüşlere katılımıyor. Öncelikle kadınların sayısının artması paylaşımcı anlayışın artması demektir. Çünkü kadınlar daha paylaşımcı yolda. Erkekler biraz daha bencil. İkincisi kadınlar kurallar konusunda daha hassas, hiç şüphesiz bunu ihlal eden kadınlarda olmuştur. Ancak genel olarak ele alırsa, bayanların daha çok kurallara uyduğunu ifade edebilirim. Yine bayanların sayısının artması iş yoğunluğu açısından da eşlerine yardımcı olduklarından dolayı işlerin azalmasına neden oluyor. Bu anlamda bayanların sayısının artmasında fayda görüyorum" dedi.

Kars Ani karayolunda trafik eğitim alan kadın sürücü adaylar, sürücü eğitmenleri nezaretinde direksiyon eğitimi alıyor. Kadınların yoğunlukta oldukları eğitimlerde zaman zaman neşeli anlarda yaşanıyor.

Kural hatası yapan sürücü adayları yanlarında bulunan eğitmenler tarafından bilgilendirilerek, dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Sürücü Kurslarına Kadınlar Yoğun İlgi Gösteriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement