Kars'ta Terör Operasyonunda 14 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Terör Operasyonunda 14 Kişi Gözaltına Alındı

Kars\'ta Terör Operasyonunda 14 Kişi Gözaltına Alındı

Kars Emniyet Müdürlüğü’nce merkez ve Kağızman ile Digor ilçelerinde eş zamanlı olarak yapılan terör operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı.

05.08.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Emniyet Müdürlüğü'nce merkez ve Kağızman ile Digor ilçelerinde eş zamanlı olarak yapılan terör operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütünün kent merkezi ile Digor ve Kağızman ilçelerinde faaliyetleri tespit edilerek deşifre edilmesine yönelik olarak "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak" suçu işleme iddiasıyla, adli mercilerden alınan talimatlar üzerine TEM, Güvenlik Şube ve Özel Harekat polislerinin müştereken 18 farklı adrese eş zamanlı yapılan operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerde Kars merkez, Kağızman ve Digor ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüpheli 14 kişi gözaltına alınırken, ikametlerde yapılan aramalarda; 4 adet laptop, 11 adet cep telefonu, 3 adet flaş bellek, 4 adet terör örgütü ele başı tarafından yazılan kitap, 18 adet "Öcalan'a Özgürlük imza formu", 2 adet ajanda ve örgütsel dokümanlar, 1 adet tablet PC, 1 adet çelik kasa, 4 adet örgütsel doküman, 1 adet şeffaf bant ile sarılmış ve içerisinde 3 adet gaz dolu çakmak ile 2 adet fitili üzerinde torpil tabir edilen proteknik madde bulunan ses bombası, 1 adet 20 cm civarında tahta saplı ve üzerinde üçerli halde belirsiz şekiller bulunan yaklaşık 70 cm boyunda tek tarafı keskin kılıç tabir edilen kesici alet, 1 adet 20 cm civarında yeşil renkli iple sarılı saplı ve üzerinde Çince ibareler ile Chına Stanlıess ibareleri yazılı yaklaşık 50 cm boyunda tek tarafı keskin diğer tarafı ise tırtıklı Samuray kılıcı olarak tabir edilen kesici alet, 1 adet sim kart, 1 adet terör örgütünün sözde bayrağı, 2 adet "içerisinde bölücü terör örgütü ile ilgili suç unsuru taşıyan ibareler olabileceği değerlendirilen ajanda/not defteri ele geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan Kars Merkez ve Digor ile Kağızman ilçelerinde yapılan operasyonlarda kaçan 5 kişinin yakalanması için ise çalışma başlatıldı. Konu ile ilgili adli tahkikat devam ediyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Terör Operasyonunda 14 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement