Kars'ta Terör Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

Kars\'ta Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik güvenlik güçlerince yapılan "Şehit Jandarma Başçavuş Nurettin Öztürk-2" operasyonunda, teröristlerce kullanılan 8 sığınak imha edildi.

21.11.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik güvenlik güçlerince yapılan "Şehit Jandarma Başçavuş Nurettin Öztürk-2" operasyonunda, teröristlerce kullanılan 8 sığınak imha edildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kağızman'a bağlı Kuloğlu köyü kırsalındaki Madur bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve kış üslenmesine engel olmak amacıyla Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerince "Şehit Jandarma Başçavuş Nurettin Öztürk-2" adlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, bölgede teröristlerce kullanıldığı belirlenen 8 sığınak, imha edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Sığınaklarda yapılan aramalarda tonlarca gıda ve bol miktarda yaşam malzemesi ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan tüp, kablo ve telsiz bataryası gibi malzemeler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Ele geçirilen tüm malzemeler, cumhuriyet savcılığının talimatıyla yerinde imha edildi.

Açıklamada ayrıca, JÖH birliklerinin kara operasyonu sırasında belirlenen hedeflerin, eş zamanlı olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı savaş uçaklarınca ateş altına alındığı ve operasyonların kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Terör Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement