Kars'ta Tıp Bayramı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Tıp Bayramı

Kars\'ta Tıp Bayramı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzenlendi.

14.03.2013 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzenlendi.

KAÜ'de düzenlenen programa katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, "Dünyanın en zor ama en onurlu işlerinden birini yapan hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin, sevgilerin en güzeli en anlamlısı olan insan sevgisiyle dolu olması gerektiğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Tuncer; "Ancak bu şekilde büyük bir sabırla, hoşgörüyle, özveriyle insanlara hizmet edebilir; onların sorunlarını, dertlerini paylaşabilir. Hastaların en mahrem sırlarını emanet ettikleri, sonuna kadar güvendikleri, ailelerinin bir ferdi gibi gördükleri insanlar olabilir. Böylesine zor bir görevi büyük bir aşkla ve şevkle yerine getiren çalışanlarımız sağlık sistemimizin bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı yapmıştır. Ülkemiz, sağlık alanında elde ettiği başarılarla takdir toplamış ve birçok ülkeye örnek gösterilmiştir. Son yıllarda sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 36'lardan yüzde 75'lere çıkaran, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın da en önemli unsuru başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımız ve onların kutsal emekleridir" diye konuştu.

Dr. Hasan Tuncer; "Ülkemizde son yıllarda sağlık alanında yapılan çalışmalar ile ezberler, alışkanlıklar bozulmuştur. Tabii ki her doğum sancılıdır, Sağlıkta dönüşümünde kendine özgü sancıları olmaktadır, ama biz en iyisini yapabileceğimizi, yaptıklarımız ile ifade etmiş bir Ülkeyiz. Bundan sonraki süreçte Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Sayın Bakanımızın büyük önem verdiği Kamu hastanesi hekimlerimizin akademik gelişimlerini destekleyecek üniversite iş birliği çalışmaları en kısa zamanda yasal düzenlemeleri ile hayata geçirilebilecektir. Aynı şekilde Ülke genelinde hizmet veren Aile Hekimlerimizin Uzmanlık eğitimlerinin mevcut görevlerini sürdürürken uzmanlıklarını tamamlaması büyük önem arz etmektedir. Bu uygulamalar bizlerin Ülke genelinde daha nitelikli sağlık hizmeti sunmamıza imkan verecektir. Son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı gösterilen şiddeti bizim toplumumuzun hiçbir şekilde tasvip etmediğini biliyoruz, yargıya intikal eden şiddet olaylarında olaya karışanlar ise en ağır bir biçimde cezalandırılmaktadır. Ama inanıyorum ki bu toplum hayatı yaşatmaya çalışan sağlıkçılara şiddet gösterenleri toplum nezdinde affetmediği için bizim ülkemizde şiddet hiçbir şekilde yer bulamayacaktır. Hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın bu meşakkatli görevi yerine getirirken karşılaştıkları sorunları en aza indirebilmek için, ülkemizin imkanları dahilinde sağlık çalışanlarının çalışma şartları iyileştirmeleri devam edilmektedir. Çünkü tüm çalışanlarımızın özverileriyle, emekleriyle daha fazlasını hak ettiğini, her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor ve bunun için gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

KAÜ Tıp Fakültesi Salonu'nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, KAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mithat Şahin, Prof. Dr. Mehmet Çitil ve sağlık çalışanları katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Tıp Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement