Kars'ta Tüm Belediye Başkanları Değişti - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Tüm Belediye Başkanları Değişti

Kars'ta 2014 yerel seçimlerinin ardından merkez ile 7 ilçe ve bir beldenin belediye başkanları yerini farklı isimlere bıraktı.

03.04.2014 10:52  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta 2014 yerel seçimlerinin ardından merkez ile 7 ilçe ve bir beldenin belediye başkanları yerini farklı isimlere bıraktı.

Kars merkez, Sarıkamış, Kağızman, Arpaçay, Digor, Susuz, Selim, Akyaka ilçesi ve Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinin eski başkanları ya partileri tarafından yeniden aday gösterilmedi ya da tekrar girdikleri başkanlık yarışını kaybetti.

Kars merkezde mevcut belediye başkanı ve AK Parti adayı Nevzat Bozkuş, CHP'de mevcut belediye başkanları olan Arpaçay'da Enver Akkaya, Suzuz'da Ali Yeğin, Kağızman'da ise belediye başkanı ve BDP adayı Mehmet Alkan 2014 yerel seçimleri için partileri tarafından yeniden aday gösterilirken, AK Parti Sarıkamış'ta mevcut belediye başkanı İlhan Özbilen yerine Göksal Toksoy, Akyaka'da Nevzat Deniz yerine Bulut Öztürk, Selim'de Muhittin Yücel yerine Coşkun Altun'u, BDP ise Digor'da Muzaffer Kutay yerine Ekrem Bingül'ü ve Dağpınar beldesinde ise Hüsnü Anci yerine ise Vedat Saltürk'ü aday gösterdi.

Seçim sonrasında ise resmi olmayan sonuçlara göre, Kars Belediye Başkanlığı'nı MHP adayı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Belediye Başkanlığı'nı Göksal Toksoy, Selim Belediye Başkanlığı'nı Coşkun Altun, Arpaçay Belediye Başkanlığı'nı Erçetin Altay, Kağızman Belediye Başkanlığı'nı Nevzat Yıldız, Digor Belediye Başkanlığı'nı Ekrem Bingül, Akyaka Belediye Başkanlığı'nı Muhammed Toptaş, Susuz Belediye Başkanlığı'nı kurayla Murat Uray ve Digor ilçesine bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanlığı'nı ise Ömer Vargün kazandı.

Böylece, 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan ve bu görevini 5 yıl boyunca sürdüren toplam 9 belediye başkanının tamamı değişmiş oldu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Tüm Belediye Başkanları Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement