Kars'ta Uluslararası Harakani Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Uluslararası Harakani Sempozyumu

Kars\'ta Uluslararası Harakani Sempozyumu

Kars Kafkas Üniversitesi ve Harakani Vakfı tarafından düzenlenen 'Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu'l Hasan Harakani ve Horasan Erenleri' konulu Uluslararası 2'nci Harakani Sempozyumu Kars'ta başladı.

16.10.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Kafkas Üniversitesi ve Harakani Vakfı tarafından düzenlenen 'Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu'l Hasan Harakani ve Horasan Erenleri' konulu Uluslararası 2'nci Harakani Sempozyumu Kars'ta başladı.

Sempozyum, Evliya Cami külliyesinde bulunan Şehit Ebu-l Hasan Harakani türbesi önünde bugün kurban kesilmesi ve İl Müftüsü Mehmet Genç'in yaptığı dua ile başladı. Yurt içinden ve dışından gelenlerin türbeyi ziyaret etmesinin ardından sempozyumun yapıldığı Harakani Vakfı'na geçildi. Vali Günay Özdemir, bu sempozyumla Harakani sevgisini dünyaya yaymak amacında olduklarını bildirdi. Vali Özdemir, "Dünyanın bir çok yerinden Harakani hazretlerini seven gönül dostlarının Kars'ta buluşması vali olarak beni çok memnun etti. Çünkü Harakani hazretleri Anadolu'nun gönül anlamında fethedilmesinde çok etkili olmuş, Anadolu'daki alimlerin yetişmesinde de önemli görev üstlenmiş, gönül dostlarının yetişmesinde ilham vermiş, onlara himmet etmiştir. Öncelikle bizim amacımız Harakani'yi öğrenmek, anlamak ve yaşamaktır. Aslında Harakani hazretlerini anlatmakla onu anlamış olmuyoruz" diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Ebul Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Kaya da yaptığı konuşmada, Harakani Hazretlerinin Anadolu'ya katkılarını anlattı. Başbakan Başmüşaviri, Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı ve Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Bekir Karlığa ise Harakani ve tasavvuf konusunda bilgi verdi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da Harakani'ye duyulan özlem ve sevginin önemini yaşamanın güzelliği olarak nitelendirdi.

Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur ise yurt içinden ve 30 ülkeden 1000'e yakın katılımcının üç gün sürecek sempozyuma katıldığını bildirdi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Uluslararası Harakani Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement