Kars'taki Çocuk Ölümleri Finlandiya'da Aydınlandı - Son Dakika
Güncel

Kars'taki Çocuk Ölümleri Finlandiya'da Aydınlandı

Kars'ta 3 ayda 3 kardeşin ölümüyle ilgili 5 aylık Gözde Güler'in kanında yapılan incelemelerde kalpte büyüme olduğu tespit edildi. Ailede gen incelemesi yapılacak.

26.08.2015 07:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta yaşayan Güler Ailesi'nin 4 çocuğundan 3'ünün ani ölümüyle ilgili esrar Finlandiya'daki laboratuvarda çözüldü.

5 aylık Gözde Güler'in kanı üzerinde yapılan incelemelerde minik kızın ani ölümüne kalpteki büyümenin neden olduğu ortaya çıktı. Tanıyı kesinleştirmek için anne ve babanın genleri de incelenecek.

PEŞ PEŞE 3 KARDEŞ GİTTİ

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ndaki Tomarlı Köyü'nde yaşayan baba Hacı Güler, 3 ay içerisinde 3.5 yaşındaki Aybüke Güler, 5 yaşındaki Enes Güler ile 5 aylık Gözde Güler'in ani ölümüyle adeta yıkıldı.

Nedensiz ölümler nedeniyle anne Zeynep Güler savcı tarafından sorgulanıp serbest bırakıldı. Geriye kalan tek çocukları Irmak Güler'i de kaybetmek istemeyen aile çocuklarının başında sabaha kadar nöbet tutmaya başladı.

KAN ÖRNEĞİ GİTTİ

Güler Ailesi 3 çocuğunun ölümünün araştırılması için Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Hastane yapılan tüm tetkikler normal çıktı. En son yaşamını yitiren 5 aylık Gözde'den alınan kan örneği incelenmesi için Finlandiya'daki bir gen araştırma merkezine gönderildi.

"ANİ ÖLÜME NEDEN OLUYOR"

Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Genetik Uz. Dr. Ebru Marzioğlu Özdemir raporla ilgili şunları söyledi:

65 ayrı gen "Finlandiya'da 65 ayrı gen üzerinde çalışma yapıldı. 31.07.2015 tarihinde testin sonuçlandığı haberini aldık. Yapılan incelemede kalple ilgili bir gende hastanın ani ölümünü açıklayabilecek olan bir genetik değişiklik (mutasyon) saptandığı bildiriliyordu. Bu mutasyon, hastalarda kalbin orta ve sol bölgelerinde büyüme ile ani ölüme neden olabiliyor. Sonuç olarak bu ailedeki ani çocuk ölümlerinden bu genetik değişikliğin sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Tanıyı daha da kesinleştirmek için anne ve babadaki aynı genin incelenmesini istedik. Bilimsel inceleme tamamlandıktan sonra sonuçlar uluslararası bilim camiasında akademik olarak paylaşılacaktır" dedi.

3 AYDA 3 ÖLÜM

Arpaçay'a bağlı Tomarlı Köyü'nde oturan 25 yaşındaki Zeynep ve 35 yaşındaki Hacı Güler çiftinin 21 Şubat günü 3.5 yaşındaki kızları Aybüke, 7 Nisan'da 5 yaşındaki oğulları Enes, 21 Mayıs'ta da 5 aylık kızları Gözde evde uyuduktan sonra ölmüştü. Çocukların ölüm nedeni belirlenememişti.

Kars\'taki Çocuk Ölümleri Finlandiya\'da Aydınlandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kars'taki Çocuk Ölümleri Finlandiya'da Aydınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Seda_42: Rabbim sabırlar versin terör yüzünden teknolojide bile geri kalıyoruz neden burda bilinemedi ölüm sebepleri 9 22 Yanıtla
  • nevzat : arkadaşım fakülte prf ları sıyaset le uğraşmaktan çalışma yapmıyor kı bizde mağduruz 17 1 Yanıtla
  • Bilge: İnsanların canı gitmiş şu yazılanlara bakın biz adam olamayız. Ailenin allah yardımcısı olsun. 6 0 Yanıtla
  • Meto: Ben de anneden suphelenmistim.yine de garip bir olay 2 2 Yanıtla
  • Ismi lazim degil: Biz bunu cozememisiz ya bize helal olsun...dedikleri dgru avrupa bizden 50 yil onde... 1 1 Yanıtla
  • Almuslu: ALLAH yardım etsin. Evlat acısı çok zor çok..... 2 0 Yanıtla
  • asrın: Ulan krolar hep havadan üflemişsiniz zırtar 0 0 Yanıtla
  • pazarturk: vaybe adamlar kandan neler yapiyor 0 0 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement