Karşıyaka Çocuklarla Şenlenecek - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Çocuklarla Şenlenecek

Karşıyaka Çocuklarla Şenlenecek

Karşıyaka dünya çocuklarıyla şenlenmeye hazırlanıyor.

17.04.2013 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka dünya çocuklarıyla şenlenmeye hazırlanıyor. Karşıyaka Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 21. Gerçekleştireceği Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği 19- 23 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Etkinliğin hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, " Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği şenliği Karşıyaka'da bu yıl da 16 ülkenin çocuklarıyla birlikte coşku içinde kutlayacağız" dedi.

Atakent Gondol Kafe'de gerçekleştirilen basın toplantısında şenlikte dostluk-barış ve sevgi tohumlarının atıldığını belirten Başkan Durak, "Bu şenlikte kendi kültürümüzü dünya kültürleriyle buluşturuyoruz. Karşıyaka'da kurulan dostluk köprüsü dünya çocuklarına yansıyacak. Şenliğimizde son yıllarda ülkemizin farklı kentlerinden de öğrenci çağırıyoruz. Bu yıl Rize'den öğrenciler aramızda olacak. Dostluk ve barış rüzgarları Karşıyaka'da esecek. Bizlerle birlikte 20 yıldır aynı coşkuyu paylaşan Karşıyakalılarla bu yıl da aynı güzellikleri yaşayacağız" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı'da dünyada çocuklara armağan edilen resmi bayramın sadece ülkemizde olduğunu belirterek, "Gelecekte hem Türkiye'yi hem dünyayı yönetecek olan bugünkü çocuklardır. Buraya gelen çocuklar fahri hemşerimiz olarak dönüyor. Onlar bizim birer kültür ve turizm elçimiz gibiler" dedi.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu'da konuşmasında şenlik hakkında bilgi verirken, "20 yıl içinde 47 ayrı ülkeden yaklaşık 10 bin çocuk bu şenliğe katıldı. Bu yıl da 16 ülke çocukları bir arada olacak. Milli değerlerimiz ile evrensel değerlerimizi buluşturuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanı çocuk bayramı Türk ve dünya çocuklarına armağan olsun" diye de ekledi.

Şenlik ana sponsoru CarrefourSa ve Carrefour Alışveriş Merkezi adına toplantıya katılan Emre Saraç ise, "Hem 23 Nisan ham de çocuklar olunca biz de destek olmak istedik. Yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğümüz bu desteği devam ettireceğiz" dedi.

(HK)

17.04.2013 15: 27: 48

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Çocuklarla Şenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement