Karşıyaka'da Sanat Sokağa Taştı - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Sanat Sokağa Taştı

Karşıyaka\'da Sanat Sokağa Taştı

Kültür ve sanat etkinliklerini kentin her sokağına taşımak için çalışma başlatan Karşıyaka Belediyesi, ‘Sanat Sokakta’ şenliği düzenledi.

01.10.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve sanat etkinliklerini kentin her sokağına taşımak için çalışma başlatan Karşıyaka Belediyesi, 'Sanat Sokakta' şenliği düzenledi. KARSAV işbirliği ile Karşıyaka Çarşısı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, bando ve saz dinletisi yapıldı. Onlarca vatandaş aynı anda zeybek oynadı. Meşale gösterileri ile renklenen Çarşı, binlerce Karşıyakalıya ev sahipliği yaptı.

ÇARŞI'DA BÜYÜK COŞKU

Sanatsal ve kültürel etkinlikleri, salonlardan sokaklara taşımak için çalışma yürüten Karşıyaka Belediyesi, ilk etkinliğini Karşıyaka Çarşı'da gerçekleştirdi. 'Sanat Sokakta Güzel' sloganıyla hayata geçirilen sokak şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Karşıyaka Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (KARSAV) işbirliğiyle gerçekleşen etkinliği Başkan Akpınar ve belediye bürokratlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık iki bin kişi izledi.

EN RENKLİ GÖSTERİLER

Şenlikte KARSAV'a bağlı sanatçılar tarafından Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, Latin Amerika dansları, pilates, gitar, bağlama gibi branşlarda renkli gösteriler sunuldu. Başkan Akpınar ve vatandaşlar, konfeti ve meşalelerle karşılandı. Müzik dinletilerine ve halk oyunları gösterisine yüzlerce vatandaş da eşlik etti.

"SANATI SOKAĞA TAŞIYACAĞIZ"

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Akpınar "Biz yola çıkarken 'Karşıyaka turizm, spor, kültür ve sanat kenti olacak' dedik. Göreve geldiğimizden bu yana da bu hedefler için çalışıyoruz. Kentimizde yaşayan herkesin sanatı iliklerine kadar hissetmesini istiyoruz. Sanat nasıl yapılır, nasıl izlenir, sanata ve sanatçıya nasıl sahip çıkılır, Karşıyakalılar herkese gösterecek. Kültür ve sanat etkinliklerimizin sadece salonlarda kapalı kalmasını istemedik, sanatı sokağa taşıdık. Bu tür organizasyonlar ile daha çok vatandaşımızın kültür ve sanat faaliyetlerimizden yararlanmasını sağlayacağız. Sokak Sanat Şenliğimizi birlikte düzenlediğimiz KARSAV'ın da 20. yılını kutluyoruz. İlk kez düzenlediğimiz şenliğimizin devamı gelecek ve bu tür etkinliklerimiz de hep devam edecek. Hedeflerimize doğru, hep birlikte dimdik ilerlemeyi sürdüreceğiz." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Sanat Sokağa Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement